Mainos
Mainos

Makuja-kokki Krista Niiniharju kertoo videossa joulukalojen tuunauksesta ja näyttää miten valmistuvat sushit. Siika-avokado-makit ja tonnikala-nigrinit ovat sushien aatelia!

Ainekset

  • 2 nori (merilevä) arkkia
  • noin 5 dl sushi-makea (riisiviinietikalla maustettua sushiriisiä)
  • 1 kypsä avokado
  • noin 100 g graavisiikaa
  • wasabiöljyä
  • noin 1 tl wasabia
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl brandya
  • 2 tl japanilaista soijakastiketta

Valmistusohje

Aseta merileväarkki tuorekelmulla vuoratun bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele kostutetuin käsin noin puolen sentin paksuinen kerros riisiä leväarkille, jätä noin yksi sentti yläreunasta ilman riisiä.

Kuori ja poista avokadosta kivi. Viipaloi hedelmä pystysuunnassa suikaleiksi. Suikaloi myös graavisiika. Asettele täytteet levyn keskelle.

Sekoita keskenään wasabiöljyn ainekset ja pirskota hieman täytteiden päälle. Rullaa levy kääretortun tapaan bambumaton avulla ja kiedo käärö kelmuun.

Anna vetäytyä kylmässä. Leikkaa ensin puoliksi ja molemmat puolikkaat kolmeen osaan. Tarjoile soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.