Sherry-silli ja inkivääri-omenasilli sekä sitruunaiset silakat
Maustesillit ovat hyviä joululahjoja!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Sherry-silli
- 2 pientä punasipulia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 0,75 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl kuivaa sherryä
- muutama kokonaisia mustapippureita
- kokonaisia neilikoita
- 2 laakerinlehteä
- 4 matjessillifilettä
Inkivääri-omenasilli
- 2 kevyesti suolattuja matjessillifileitä
- 2 omenaa
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 prk ranskankermaa
- 1 tl kuivaa sinappia
- ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl mietoa curryjauhetta
- 1/2 sitruunan mehu
Sitruunasilakka
- 350 g nahattomia silakkafileitä
- 5 dl kylmää vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
Kastike
- sitruunan raastettu kuori
- ripaus sahramia
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Sherry-silli
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sipulirenkaat, mausteet, etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon sherry. Leikkaa sillifileet pieniksi paloiksi. Kaada liemi päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.
Inkivääri-omenasilli
Pilko sillit haarukkapaloiksi ja kuori omenat. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita se raastetun inkiväärin, ranskankerman, sinapin ja ruohosipulin kera. mausta kastike vielä curryllä ja sitruunamehulla. Kaada kastike pilkottujen sillifileiden päälle. Valmista tämä silli parin päivän sisällä syömisestä.
Sitruunasilakka:
Sekoita veteen etikka, suola ja sokeri niin, että ne liukenevat keskenään. Laita silakkafileet raakakypsymään liemeen 12 tunniksi. Valuta tämän jälkeen hyvin ja sekoita alla olevaan kastikkeeseen.
Kastike:
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon silakat. Anna maustua vähintään vuorokauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti