Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Shanghain jättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Ainekset

  • 4-5 hengelle

Ainekset

  • 400 g pakastettuja jättikatkarapuja
  • 1 purjo
  • 125 g pakastettuja herneitä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 raaka munanvalkuainen
  • 1 1/2 dl kanalientä
  • 1/2 dl kuivaa sherryä
  • 2 rkl maizenaa
  • 3/4 dl (rypsi)öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sulata jättikatkaravut ja kuivata ne. Vatkaa munanvalkuainen kevyesti, lisää maizena ja suola ja sekoita seos rapujen joukkoon. Huuhtele ja puhdista purjo ja leikkaa pois vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin ja viipaloi sitten poikittain. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti.

2. Kuumenna öljy wokpannussa. Laita ravut öljyyn muutama kerrallaan ja friteeraa niitä 2-3 minuuttia. Sekoittele, etteivät ne tartu toisiinsa. Ota ylös öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

3. Kuullota purjo ja valkosipuli wokissa. Laita katkaravut takaisin pannuun ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää herneet ja paista minuutti. Sekoita kanaliemi, sherry ja loppu maizena keskenään ja kaada wokpannuun katkarapujen ja vihannesten joukkoon. Sekoita, kunnes kastike hieman paksuuntuu. Tarjoile kuumana vastakeitetyn riisin kanssa.

Lisää aiheesta:

Katkarapukeitto banaanin keraRiisi-linssicurryUunilammascurryPapu-linssicurryLinssicurrya ja pinaattiaCurrykatkaravut
KatkarapuwokkiKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Monet kiinalaiset ruoat ovat miellyttävän miedonmakuisia - ja kuitenkin hyvin maustettuja. Tämän reseptin inspiroi kiinalainen ohje, mutta se on meikäläisittäin sovellettu. Riisi sopii lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Katkarapuwokki ja nuudeleita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Shanghain jättikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gluteeniton katkarapuwokki