Oluthaudutetut talvivihannekset
Olut on ihana ainesosa – kysy miltä kokilta tahansa! Kun käytät olutta ruoanlaitossa, se antaa uuden ulottuvuuden vihanneksille, varsinkin juureksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 rkl oliiviöljyä
- 350 g keltaisia pikkusipuleita
- 4 sellerinvartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 175 g pieniä porkkanoita
- 1 ½ dl tummaa olutta
- 1 dl tomaattimehua
- 2 dl kasvislientä
- 1 tl fariinisokeria
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää ja kuori sipulit. Paloittele selleri 5 cm pituisiksi paloiksi, murskaa valkosipuli, kuori porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa, paista sipuleita ja selleriä keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä, 10-12 minuuttia.
2. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia, lisää porkkanat. Lisää olut, tomaattimehu, kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpöä ja keitä varoen n. 10 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.
3. Nosta vihannekset pannusta ja pidä ne lämpiminä. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, kaada kastike vihannesten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka