Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluthaudutetut talvivihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Olut on ihana ainesosa – kysy miltä kokilta tahansa! Kun käytät olutta ruoanlaitossa, se antaa uuden ulottuvuuden vihanneksille, varsinkin juureksille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 350 g keltaisia pikkusipuleita
  • 4 sellerinvartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 175 g pieniä porkkanoita
  • 1 ½ dl tummaa olutta
  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 tl fariinisokeria
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää ja kuori sipulit. Paloittele selleri 5 cm pituisiksi paloiksi, murskaa valkosipuli, kuori porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa, paista sipuleita ja selleriä keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä, 10-12 minuuttia.

2. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia, lisää porkkanat. Lisää olut, tomaattimehu, kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpöä ja keitä varoen n. 10 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.

3. Nosta vihannekset pannusta ja pidä ne lämpiminä. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, kaada kastike vihannesten päälle.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataKeittopata kanan keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraLammasta vihannessosekeitossaVegepyttipannu linsseilläMunat kookoskastikkeessa
KasvispataKananmunatonLaktoositonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata