Oluthaudutetut talvivihannekset
Olut on ihana ainesosa – kysy miltä kokilta tahansa! Kun käytät olutta ruoanlaitossa, se antaa uuden ulottuvuuden vihanneksille, varsinkin juureksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 rkl oliiviöljyä
- 350 g keltaisia pikkusipuleita
- 4 sellerinvartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 175 g pieniä porkkanoita
- 1 ½ dl tummaa olutta
- 1 dl tomaattimehua
- 2 dl kasvislientä
- 1 tl fariinisokeria
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää ja kuori sipulit. Paloittele selleri 5 cm pituisiksi paloiksi, murskaa valkosipuli, kuori porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa, paista sipuleita ja selleriä keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä, 10-12 minuuttia.
2. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia, lisää porkkanat. Lisää olut, tomaattimehu, kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpöä ja keitä varoen n. 10 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.
3. Nosta vihannekset pannusta ja pidä ne lämpiminä. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, kaada kastike vihannesten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa