Crème Vichyssoise

Tämä on klassikko! Peruna-purjokeitto on mainio valinta, kun haluat tarjoilla jotakin maukasta pienellä budjetilla. Älä hämäänny yksinkertaisista aineksista.

Neljälle

  • 4-5 perunaa, n. 400 g
  • 400 g purjoa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 1 tl timjamia
  • 2 ½ dl kermamaitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, käytä pelkästään valkeaa osaa. Paloittele perunat ja purjo.

2. Sulata voi kattilassa. Paista purjo pehmeäksi kannen alla ilman että se saa väriä. Lisää perunat, timjami, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, laita kansi päälle ja paista vielä muutama minuutti.

3. Lisää puolet liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

4. Sekoita keitos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

5. Kaada pyree takaisin kattilaan. Lisää loput liemestä sekä kermamaito ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa kermamaitoa. Hienonna ruohosipuli.

6. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!