Crème Vichyssoise
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662708/landscape16_9/515/290/554e9c5d7ce255c685e59b8009718876/vj/893149-990.jpg)
Tämä on klassikko! Peruna-purjokeitto on mainio valinta, kun haluat tarjoilla jotakin maukasta pienellä budjetilla. Älä hämäänny yksinkertaisista aineksista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-5 perunaa, n. 400 g
- 400 g purjoa
- 75 g voita tai margariinia
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 tl timjamia
- 2 ½ dl kermamaitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhdo perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, käytä pelkästään valkeaa osaa. Paloittele perunat ja purjo.
2. Sulata voi kattilassa. Paista purjo pehmeäksi kannen alla ilman että se saa väriä. Lisää perunat, timjami, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, laita kansi päälle ja paista vielä muutama minuutti.
3. Lisää puolet liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
4. Sekoita keitos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
5. Kaada pyree takaisin kattilaan. Lisää loput liemestä sekä kermamaito ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa kermamaitoa. Hienonna ruohosipuli.
6. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka