Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème Vichyssoise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassikko! Peruna-purjokeitto on mainio valinta, kun haluat tarjoilla jotakin maukasta pienellä budjetilla. Älä hämäänny yksinkertaisista aineksista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4-5 perunaa, n. 400 g
  • 400 g purjoa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 1 tl timjamia
  • 2 ½ dl kermamaitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, käytä pelkästään valkeaa osaa. Paloittele perunat ja purjo.

2. Sulata voi kattilassa. Paista purjo pehmeäksi kannen alla ilman että se saa väriä. Lisää perunat, timjami, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, laita kansi päälle ja paista vielä muutama minuutti.

3. Lisää puolet liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

4. Sekoita keitos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

5. Kaada pyree takaisin kattilaan. Lisää loput liemestä sekä kermamaito ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa kermamaitoa. Hienonna ruohosipuli.

6. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPorkkanagratiiniSipulikeitto ranskalaisittainJuustogratinoitu kurttukaaliPeruna-purjokeitto ja leipäkrutongitJuureskeitto
JuureskeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juureskeitto
  • 12.10.202309:40
    Kasviskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto

  • 28.12.202208:45
    Nopeat ja helpot

    Herkullinen hävikkikeitto laatikoista – hyödynnä joulun tähteet

  • 08.01.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kasvissosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Piparkakulla maustettu nauriskeitto, inkiväärismetana ja jouluinen snapsi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maustekeitetyt juurekset