Parsakaalikeitto
Tässä keitossa käytetään - usko tai älä - pakastettua parsakaalia! Maun puolesta myös tuore parsakaali käy, mutta tällöin keiton väristä tulee haaleampi. Keitto syntyy helposti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos talossa sattuu olemaan sherryä, sitä voi lorauttaa keittoon parinkin ruokalusikallisen verran.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g parsakaalia
- 1 sipuli
- 1 purjo
- 20 g juuriselleriä
- 1½ l lihalientä
- 1 rkl ruokaöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- (muutama rkl sherryä)
Valmistusohje
1. Sulata parsakaali. Poista purjon ylin vihreä osa. Suikaloi sitten purjo ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori selleri ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, purjoa ja selleriä öljyssä 5-6 minuutin ajan samalla sekoittaen.
2. Paloittele parsakaali ja sekoita muiden vihannesten joukkoon. Kaada joukkoon lihaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes parsakaali on kypsää.
3. Siivilöi keitto ja hienonna vihannekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada vihannesmuhennos lihaliemen joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa - sitä saattaa olla jo lihaliemessä. Mausta halutessasi sherryllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka