Parsakaalikeitto

Tässä keitossa käytetään - usko tai älä - pakastettua parsakaalia! Maun puolesta myös tuore parsakaali käy, mutta tällöin keiton väristä tulee haaleampi. Keitto syntyy helposti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos talossa sattuu olemaan sherryä, sitä voi lorauttaa keittoon parinkin ruokalusikallisen verran.

4 annosta

  • 250 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 20 g juuriselleriä
  • 1½ l lihalientä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • (muutama rkl sherryä)

Valmistusohje

1. Sulata parsakaali. Poista purjon ylin vihreä osa. Suikaloi sitten purjo ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori selleri ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, purjoa ja selleriä öljyssä 5-6 minuutin ajan samalla sekoittaen.

2. Paloittele parsakaali ja sekoita muiden vihannesten joukkoon. Kaada joukkoon lihaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes parsakaali on kypsää.

3. Siivilöi keitto ja hienonna vihannekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada vihannesmuhennos lihaliemen joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa - sitä saattaa olla jo lihaliemessä. Mausta halutessasi sherryllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja