Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsakaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 250 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 20 g juuriselleriä
  • 1½ l lihalientä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • (muutama rkl sherryä)

Valmistusohje

1. Sulata parsakaali. Poista purjon ylin vihreä osa. Suikaloi sitten purjo ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori selleri ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, purjoa ja selleriä öljyssä 5-6 minuutin ajan samalla sekoittaen.

2. Paloittele parsakaali ja sekoita muiden vihannesten joukkoon. Kaada joukkoon lihaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes parsakaali on kypsää.

3. Siivilöi keitto ja hienonna vihannekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada vihannesmuhennos lihaliemen joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa - sitä saattaa olla jo lihaliemessä. Mausta halutessasi sherryllä.

Tässä keitossa käytetään - usko tai älä - pakastettua parsakaalia! Maun puolesta myös tuore parsakaali käy, mutta tällöin keiton väristä tulee haaleampi. Keitto syntyy helposti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos talossa sattuu olemaan sherryä, sitä voi lorauttaa keittoon parinkin ruokalusikallisen verran.

Lisää aiheesta:

Appelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoSuppilovahverokeittoLammasta vihannessosekeitossaOhrakeittoCrème VichyssoiseJuureskeitto
KaalikeittoAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätEdullisetPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita