Parsakaalikeitto

Tässä keitossa käytetään - usko tai älä - pakastettua parsakaalia! Maun puolesta myös tuore parsakaali käy, mutta tällöin keiton väristä tulee haaleampi. Keitto syntyy helposti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos talossa sattuu olemaan sherryä, sitä voi lorauttaa keittoon parinkin ruokalusikallisen verran.

4 annosta

  • 250 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 20 g juuriselleriä
  • 1½ l lihalientä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • (muutama rkl sherryä)

Valmistusohje

1. Sulata parsakaali. Poista purjon ylin vihreä osa. Suikaloi sitten purjo ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori selleri ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, purjoa ja selleriä öljyssä 5-6 minuutin ajan samalla sekoittaen.

2. Paloittele parsakaali ja sekoita muiden vihannesten joukkoon. Kaada joukkoon lihaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes parsakaali on kypsää.

3. Siivilöi keitto ja hienonna vihannekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada vihannesmuhennos lihaliemen joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa - sitä saattaa olla jo lihaliemessä. Mausta halutessasi sherryllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!