Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampisalaattia ja punaista pestoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 16 scampia
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • ½ kerä jäävuorisalaattia
  • 250 g kaalia
  • ½ punainen paprika

Punainen pesto

  • 1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 1 basilikaruukku
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • (oliiviöljyä)

Lisuke

  • Rhode Island -kastiketta
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Pesto: Kaada öljy tomaateista, mutta pane se talteen. Hienonna tomaatit, pinjansiemenet, basilika ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Kaada joukkoon tomaattien öljy. On tärkeää, että seosta valellaan öljyllä - muutoin se saattaa kuivua liikaa. Jos tomaattien öljyä ei ole riittävästi, jatka oliiviöljyllä.

2. Kuumenna hieman öljyä grilli- tai paistinpannulla ja pane scampit paistumaan muutamaksi minuutiksi korkeassa lämmössä. Mausta suolalla.

3. Revi jäävuorisalaatti palasiksi. Sekoita jäävuorisalaatti, kaali ja scampit, ja annostele scampisalaatti lautasille. Pane kunkin annoksen päälle punaista pestoa. Suikaloi paprika ja pane annosten päälle. Koristele vielä sitruunanlohkolla. Tarjoa Rhode Island -kastikkeen kanssa.

Kun teet pestoa, lisää siihen aurinkokuivattuja tomaatteja. Lopputulos on yhtä kaunis kuin maukas! Tässä reseptissä pesto on paistetun tai grillatun scampin seuralaisena.

Lisää aiheesta:

Lämmin vuohenjuustosalaattiPinaattisalaatti pekonin, homejuuston ja pinjansiementen kanssaTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosLohta rucolapeston keraKylmä savukassler peston keraHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa
ÄyriäissalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti