Scampisalaattia ja punaista pestoa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668694/landscape16_9/515/290/28fb6d8c7afc911e5c453b1318f30b82/Ji/899355-3731.jpg)
Kun teet pestoa, lisää siihen aurinkokuivattuja tomaatteja. Lopputulos on yhtä kaunis kuin maukas! Tässä reseptissä pesto on paistetun tai grillatun scampin seuralaisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16 scampia
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- ½ kerä jäävuorisalaattia
- 250 g kaalia
- ½ punainen paprika
Punainen pesto
- 1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
- 1 basilikaruukku
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- (oliiviöljyä)
Lisuke
- Rhode Island -kastiketta
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Pesto: Kaada öljy tomaateista, mutta pane se talteen. Hienonna tomaatit, pinjansiemenet, basilika ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Kaada joukkoon tomaattien öljy. On tärkeää, että seosta valellaan öljyllä - muutoin se saattaa kuivua liikaa. Jos tomaattien öljyä ei ole riittävästi, jatka oliiviöljyllä.
2. Kuumenna hieman öljyä grilli- tai paistinpannulla ja pane scampit paistumaan muutamaksi minuutiksi korkeassa lämmössä. Mausta suolalla.
3. Revi jäävuorisalaatti palasiksi. Sekoita jäävuorisalaatti, kaali ja scampit, ja annostele scampisalaatti lautasille. Pane kunkin annoksen päälle punaista pestoa. Suikaloi paprika ja pane annosten päälle. Koristele vielä sitruunanlohkolla. Tarjoa Rhode Island -kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka