Scampeja, kalaa ja kasviksia

Tämä chilillä ja kookosmaidolla maustettu kalaruoka on helppo valmistaa ja maistuu varmasti jokaiselle. Ohje on peräisin Mosambikista, jossa kookosmaitoa käytetään ruoanvalmistuksessa yleisesti. Halutessasi voit korvata tuoreen kalan pakastekalalla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

4 annosta

  • 500 g turskafileetä
  • 4-6 raakaa scampia
  • 1 sipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
  • 1 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala kolmesenttisiksi paloiksi ja puolita scampit. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kuori tomaatit. Hienonna paprikat ja tomaatit.

2. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paprikat ja kuullota viisi minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit, puolet suolasta, korianteri, kurkuma, chili ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Mausta turskapalat ja scampit suolalla ja pane uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle kasviskastike ja pane vuoka uuninalatasolle 15-20 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.