Scampeja, kalaa ja kasviksia
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666140/landscape16_9/515/290/34612bc2beeef5e811fb13dad1baee0d/kI/scampiravut-3750.jpg)
Tämä chilillä ja kookosmaidolla maustettu kalaruoka on helppo valmistaa ja maistuu varmasti jokaiselle. Ohje on peräisin Mosambikista, jossa kookosmaitoa käytetään ruoanvalmistuksessa yleisesti. Halutessasi voit korvata tuoreen kalan pakastekalalla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g turskafileetä
- 4-6 raakaa scampia
- 1 sipuli
- 2 vihreää paprikaa
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 tomaattia kuorittuna ja hienonnettuna
- 1½ tl suolaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
- 1 dl kookosmaitoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala kolmesenttisiksi paloiksi ja puolita scampit. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kuori tomaatit. Hienonna paprikat ja tomaatit.
2. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paprikat ja kuullota viisi minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit, puolet suolasta, korianteri, kurkuma, chili ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Mausta turskapalat ja scampit suolalla ja pane uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle kasviskastike ja pane vuoka uuninalatasolle 15-20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka