Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampeja, kalaa ja kasviksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g turskafileetä
  • 4-6 raakaa scampia
  • 1 sipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
  • 1 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala kolmesenttisiksi paloiksi ja puolita scampit. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kuori tomaatit. Hienonna paprikat ja tomaatit.

2. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paprikat ja kuullota viisi minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit, puolet suolasta, korianteri, kurkuma, chili ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Mausta turskapalat ja scampit suolalla ja pane uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle kasviskastike ja pane vuoka uuninalatasolle 15-20 minuutiksi.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraJättikatkaravut kreikkalaisittainKalaa, scampia ja vihanneksiaSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata oliivien kera
ScampiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tämä chilillä ja kookosmaidolla maustettu kalaruoka on helppo valmistaa ja maistuu varmasti jokaiselle. Ohje on peräisin Mosambikista, jossa kookosmaitoa käytetään ruoanvalmistuksessa yleisesti. Halutessasi voit korvata tuoreen kalan pakastekalalla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Tuoreimmat aiheesta

Scampi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Scampeja, kalaa ja kasviksia

  • 18.02.201300:00
    Äyriäispata

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Scampi fritti

  • 18.02.201300:00
    Äyriäispata

    Scampi amoureuse

  • 18.02.201300:00
    Äyriäissalaatti

    Scampi- pil pil salaatti