Savustettua nieriäfileetä

Jos ostat valmiiksi savustettua kalaa, voit käyttää sitä hetken savustuslaatikossa tai uunissa, niin se maistuu vastasavustetulta.

Neljälle

  • 4 palaa nieriäfileetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl sitruunapippuria

Tarvitset myös

  • savustuslaatikon
  • leppälastuja
  • katajanhavuja
  • denaturoitua spriitä

Valmistusohje

1. Valmistele savustuslaatikko leppälastuilla ja muutamalla katajanhavulla sen pohjalla.

2. Kuivaa kalapalat ja hiero niihin suolaa, chilihiutaleita ja sitruunapippuria. Laita ne ritilälle ja sulje laatikko. Sytytä denaturoitu sprii polttokupeissa. Savusta kalaa n. 20 minuuttia.

3. Tarjoile kala ohrarisoton ja voissa paistettujen omenaviipaleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja