Valmistustapa, jolla joulukinkusta saa todella mehukasta – MTV testasi!
Joulukinkku kypsyy myös hiiligrillissä epäsuoran lämmön avulla.
Hiiligrillissä hitaasti kypsennetty joulukinkku paistuu mehukkaaksi, mutta samalla pehmeän savuiseksi. Jos jouluaaton keli lähentelee enemmänkin juhannuksen säätä, kannattaa kokeilla valmistaa joulukinkku uunin sijaan grillissä.
MTV Uutisten testissä melko pienessä pallogrillissä paistui vajaan kahden kilon kinkku. Hiilinä käytettiin ravintolalaatuisia hiiliä ja makua antoi muutama omenapuusta valmistettu savustuspala.
Alkuperäinen ohje kinkun grillaamiseen on HKScanin.
Näin valmistat joulukinkun hiiligrillissä
Joulukinkun kypsymisaika grillissä riippuu kinkun koosta ja siitä, kuinka lämpimänä saat grillin pysymään. Tarkoituksena on kuitenkin kypsentää kinkku hitaasti ja epäsuoralla lämmöllä, eikä kärventää suoraan lieskoissa.
Näin grillaat kinkun:
1. Kuumenna grillihiilet hehkuvan kuumiksi piippusytyttimessä.
2. Kippaa hiilet grillin koosta riippuen joko kummallekin laidalle, tai vain toiselle puolelle.
3. Jos kinkussa on nahka ja haluat siitä rapean, voit paistaa kinkkua hetken nahkapuoli alaspäin hiilien päällä, ennen kuin siirrät kinkun kypsymään epäsuorasti grillin toiselle laidalle.
4. Aseta kinkun paksuimpaan kohtaan lämpömittari ja sulje grillin kansi.
5. Kinkku kypsyy noin tunnin per kilo. Tavoiteltu sisälämpötila on 72 astetta.
6. Käy lisäämässä paiston aikana tarvittaessa lisää hiiliä, jos grillin lämpö uhkaa karata.
7. Ota kypsä kinkku vetäytymään folion sisään ennen leikkaamista.
8. Viipaloi mehukkaasta kinkusta haluamasi kokoisia viipaleita ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka