Keitetty joulukinkku
Jos haluat kokeilla kevyesti savustettua joulukinkkua, kinkku kannattaa tilata kaupasta hyvissä ajoin.
1 joulukinkkuun
- 3-4 kg tuoresuolattua tai kevyesti savustettua joulukinkkua
- vettä
- 2 laakerinlehteä
- parikymmentä kokonaista maustepippuria
- muutama kokonainen neilikka
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli
Kuorrutus
- 1 kananmuna
- 1 rkl joulusinappia
- korppujauhoja
- kokonaisia mausteneilikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistä kinkkuun paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja lisää vettä niin että kinkku peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.
2. Lisää mausteet ja sipuli. Alenna lämpöä ja hauduta kinkkua kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.
3. Anna valmiin kinkun jäähtyä hieman ja poista sitten kamara.
4. Sekoita muna ja sinappi ja levitä seos kinkun kamarapuolelle. Sihtaa päälle korppujauhoja ja laita kinkku uuniin 10-15 minuutiksi niin että pinta saa hieman väriä. Paina kinkkuun neilikoita koristeeksi sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria