Keitetty joulukinkku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661388/landscape16_9/515/290/2b4c30ee86eab6c28db1ac42145f8c43/zu/keitettykinkku-3027.jpg)
Jos haluat kokeilla kevyesti savustettua joulukinkkua, kinkku kannattaa tilata kaupasta hyvissä ajoin.
1 joulukinkkuun
- 3-4 kg tuoresuolattua tai kevyesti savustettua joulukinkkua
- vettä
- 2 laakerinlehteä
- parikymmentä kokonaista maustepippuria
- muutama kokonainen neilikka
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli
Kuorrutus
- 1 kananmuna
- 1 rkl joulusinappia
- korppujauhoja
- kokonaisia mausteneilikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistä kinkkuun paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja lisää vettä niin että kinkku peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.
2. Lisää mausteet ja sipuli. Alenna lämpöä ja hauduta kinkkua kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.
3. Anna valmiin kinkun jäähtyä hieman ja poista sitten kamara.
4. Sekoita muna ja sinappi ja levitä seos kinkun kamarapuolelle. Sihtaa päälle korppujauhoja ja laita kinkku uuniin 10-15 minuutiksi niin että pinta saa hieman väriä. Paina kinkkuun neilikoita koristeeksi sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka