Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savuporosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4:lle hengelle

  • n. 300 g kylmäsavuporoa kokonaisena palana
  • ½ rasiaa rucolaa
  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 3 dl liotettuja ja keitettyjä mustasilmäpapuja (liotus yön yli, keittoaika 30 min.)
  • 3 tomaattia pieneksi kuutioituna
  • 1 sipuli pieneksi kuutioituna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa (tai muuta haluamaasi etikkaa)
  • oliiviöljyä
  • 1/2 dl persiljasilppua
  • suolaa & pippuria

Valmistusohje

Yhdistä tomaatit, sipulit ja pavut kulhossa. Mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kylmäsavuporo puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja siivut edelleen pitkiksi tikuiksi. Kokoa neljälle lautaselle jokaiselle revittyjä salaatinlehtiä. Lisää rucola ja jaa vihannessalaatti kekojen päälle. Salaatin päälle tulee kylmäsavuporosuikaleet. Pirskottele vielä oliiviöljyllä ja tarjoile. Voit tehdä vihannessalaatin etukäteen, mutta kokoa salaatit vasta juuri ennen tarjoilua. Kylmäsavuporo kannattaa kuitenkin nostaa kylmästä huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraPaprikakalaJeannetten salaattiGazpacho-keittoKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
LihasalaattiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ankkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Thaisalaattia pihvilihalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Siankylkisalaatti krutongeilla