Savuporosalaatti
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4:lle hengelle
- n. 300 g kylmäsavuporoa kokonaisena palana
- ½ rasiaa rucolaa
- 1 kerä lehtisalaattia
- 3 dl liotettuja ja keitettyjä mustasilmäpapuja (liotus yön yli, keittoaika 30 min.)
- 3 tomaattia pieneksi kuutioituna
- 1 sipuli pieneksi kuutioituna
- 1 rkl valkoviinietikkaa (tai muuta haluamaasi etikkaa)
- oliiviöljyä
- 1/2 dl persiljasilppua
- suolaa & pippuria
Valmistusohje
Yhdistä tomaatit, sipulit ja pavut kulhossa. Mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kylmäsavuporo puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja siivut edelleen pitkiksi tikuiksi. Kokoa neljälle lautaselle jokaiselle revittyjä salaatinlehtiä. Lisää rucola ja jaa vihannessalaatti kekojen päälle. Salaatin päälle tulee kylmäsavuporosuikaleet. Pirskottele vielä oliiviöljyllä ja tarjoile. Voit tehdä vihannessalaatin etukäteen, mutta kokoa salaatit vasta juuri ennen tarjoilua. Kylmäsavuporo kannattaa kuitenkin nostaa kylmästä huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa