Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • 200 g pakastepinaattia
  • voita
  • 1 salottisipuli
  • suolaa, mustapippuria ja muskottia
  • 4 munaa
  • vettä
  • 1 rkl etikkaa, 12%
  • 1 tl suolaa
  • tilliä
  • sitruuna

Valmistusohje

1. Voissa kuullotettu pinaatti: Sulata pinaatti, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna kevyesti. Hienonna sipuli. Kuumenna voi ja kuullota pinaattia ja sipulia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella raastettua muskottipähkinää.

2. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, leveään kattilaan. Anna veden kiehahtaa ja lisää suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain porisee. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Pidä vesi koko ajan porisevana. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.

3. Pane lohiviipale lautaselle ja asettele päälle pinaattia ja uppomuna. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Lisää aiheesta:

Paistettu rosolli ja uppomunaKananmunat FlorentineUppomunatoastit papujen keraHalstrattu graavilohi sinappihollandaisen keraJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaLohipyttipannu
Savustettu kalaKevytGluteenitonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Uppomunien valmistusko muka hankalaa? Ei todellakaan! Näillä yksinkertaisilla ohjeilla onnistut varmasti. Tyylikäs annos syntyy, kun tarjoat ohuet lohiviipaleet voissa kuullotetun pinaatin ja uppomunien kera. Ja maku on vertaansa vailla!

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 31.05.201610:52
    Pääruoat

    Miedosti savustettua Aurajuustolohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savustettu ankerias

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä