Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

Uppomunien valmistusko muka hankalaa? Ei todellakaan! Näillä yksinkertaisilla ohjeilla onnistut varmasti. Tyylikäs annos syntyy, kun tarjoat ohuet lohiviipaleet voissa kuullotetun pinaatin ja uppomunien kera. Ja maku on vertaansa vailla!

4 annosta

  • 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • 200 g pakastepinaattia
  • voita
  • 1 salottisipuli
  • suolaa, mustapippuria ja muskottia
  • 4 munaa
  • vettä
  • 1 rkl etikkaa, 12%
  • 1 tl suolaa
  • tilliä
  • sitruuna

Valmistusohje

1. Voissa kuullotettu pinaatti: Sulata pinaatti, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna kevyesti. Hienonna sipuli. Kuumenna voi ja kuullota pinaattia ja sipulia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella raastettua muskottipähkinää.

2. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, leveään kattilaan. Anna veden kiehahtaa ja lisää suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain porisee. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Pidä vesi koko ajan porisevana. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.

3. Pane lohiviipale lautaselle ja asettele päälle pinaattia ja uppomuna. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.