Savukatkarapuja aiolin kera

Savustetut katkaravut ovat sellaisenaan hyviä, mutta jos lämmität ne foliopaketissa grillissä, saat loistavan alkuruoan, varsinkin jos tarjoat ne hyvän kastikkeen, esimerkiksi itse tehdyn aiolin eli valkosipulimajoneesin kruunaamina.

Neljälle

  • 40 savustettua katkarapua
  • 4 alumiinifolioarkkia

Aioli

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl öljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta sitruunamehua

Valmistusohje

1. Aioli: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurskaan munankeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy kaiken aikaa vatkaten, ensin tipoittain, sitten ohuena norona. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Jaa katkaravut folioarkeille ja taivuttele ne kiinni paketeiksi.

3. Aseta nyytit grilliritilälle hyvin kuumaan hehkuun vain noin 2-3 minuutiksi. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!