Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savukatkarapuja aiolin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 40 savustettua katkarapua
  • 4 alumiinifolioarkkia

Aioli

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl öljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta sitruunamehua

Valmistusohje

1. Aioli: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurskaan munankeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy kaiken aikaa vatkaten, ensin tipoittain, sitten ohuena norona. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Jaa katkaravut folioarkeille ja taivuttele ne kiinni paketeiksi.

3. Aseta nyytit grilliritilälle hyvin kuumaan hehkuun vain noin 2-3 minuutiksi. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.

Savustetut katkaravut ovat sellaisenaan hyviä, mutta jos lämmität ne foliopaketissa grillissä, saat loistavan alkuruoan, varsinkin jos tarjoat ne hyvän kastikkeen, esimerkiksi itse tehdyn aiolin eli valkosipulimajoneesin kruunaamina.

Lisää aiheesta:

ÄyriäisalkuruokaThai-maustetut kalkkunavartaatGrillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin keraVastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattiaMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatSuolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli
Grillatut äyriäisetGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tandoorikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja simpukoita ja mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Savukatkarapuja aiolin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja jättikatkarapuja ja parsaa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Grillatut jättikatkaravut salaatissa