Satay-kastike
Maapähkinävoista ja kookosmaidosta makua saavaa Satay-kastiketta voi kokeilla vaikkapa grillattujen kanavartaiden kaveriksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 tl kuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl chilijauhetta
- 1 dl kookosmaitoa
- 250 g maapähkinävoita
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista.
Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes paksuus on sopiva.
Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen.
Tarjoile esimerkiksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit