Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sapuskaa, harashoo! – Rassolnik

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Timo Rautiainen ja Ville Haapasalo valmistivat kankkuseen sopivaa Rassolnik-keittoa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • voita
  • 1 sipuli
  • ½ juuriselleri
  • ½ varsiselleri
  • 5 hapankurkkuja liemessä
  • 3 perunaa
  • 4,5 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna
  • 200 g villiriisiä
  • persiljaa
  • tilliä
  • noin 300-400 g naudan munuaisia
  • kuminaa
  • smetanaa
  • piparjuurta
  • kevätsipulia

Valmistusohje

Ennen keiton valmistusta keitä etukäteen riisi ja munuaiset valmiiksi. Keitä munuaisia noin 40 min.

Kuori ja pilko sipuli ja puolikas juuriselleri. Kuumenna kattilassa rasvaa ja lisää sipuli ja selleri kattilaan paistumaan. Pilko puolikas varsiselleri pieneksi ja lisää kattilaan.

Kaada suolakurkkulientä kattilaan n. 0,5 l. Pilko viisi hapankurkkua pieneksi ja lisää ne kattilaan.

Laita kattilaan 4,5 laakerinlehteä. Kuori noin 3 perunaa ja pilko ne kahdeksaan osaan ja lisää keittoon.

Halkaise sitruuna ja purista sen mehut keittoon. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan ja anna kiehua melkein valmiiksi.

Lisää erikseen keitetyt villiriisit 200 g keittoon. Pilko valmiit munuaiset pieneksi ja lisää keittoon.

Pilko vähän persiljaa ja tilliä keittoon. Riko kuminaa n. ½ rkl verran ja lisää keittoon. Lisää smetanaa reilu rkl ja sekoita. Mausta vielä pippurilla.

Raasta erikseen piparjuurta ja laita raaste tarjoiluastiaan. Pilko muutama kevätsipuli varsineen ja laita tarjoiluastiaan.

Lisää aiheesta:

Kolmen sortin kaaliaSapuskaa, harashoo! – Sienikeitto ja tattiperunat venäläiseen tapaanRanskalainen vasikkamuhennosPunakaalia ja maksaaSavoijinkaalivuoka pekonillaMaa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein
NaudanlihapataLiharuokaKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu