Sami Tallbergin janssoninkiusaus deluxe
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671868/landscape16_9/515/290/720f31da8295b283209583cff5119223/Nk/1119509-6352.jpg)
Perinteisestä janssoninkiusauksesta saa loihdittua deluxe-version keittiömestari Sami Tallbergin ohjeilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 800 g kuorellisia perunoita, ohueksi suikaloituna
- 4 kpl valkosipulin kynsiä, kuorittuina ja murskattuna
- 4 kpl sipulia, kuorittuina ja viipaloituna
- 2 prk Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
- 100 g anjovista, hienonnettuna tai kokonaisina pikkufileinä
- Maustamiseen suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti. Suikaloi kuorelliset perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna anjovis halutessasi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita uunivuokaan. Paista 185 asteisessa uunissa tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka