Mainos
Mainos

Punajuuria ja fetajuustoa! Täydellinen makujen ja värien yhdistelmä. Punajuurten makeus ja fetajuuston suolaisuus on ”match made in heaven”! Tarjoile maukkaan kastikkeen kanssa, johon tulee rapeiden pinjansiementen suolaisuutta ja makeutta. Tämä on hyvä valinta alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Neljälle

  • 4-6 punajuurta
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 1 punasipuli
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 l vihreitä salaatinlehtiä

Hunajakastike

  • 1 ½ tl dijoninsinappia
  • 1 ½ tl hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista punajuuret ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä, n. 30 minuuttia.

2. Paahda sillä aikaa pinjansiemenet uunissa, grillivastuksen alla tai kuivassa paistinpannussa.

3. Vatkaa kokoon kastike, suikaloi sipuli, paloittele juusto.

4. Anna punajuurten jäähtyä hieman ja kuori ne sitten. Viipaloi ohuesti ja asettele vadille tai neljälle lautaselle.

5. Koristele juustolla, pinjansiemenillä, sipulilla ja salaatilla. Lusikoi päälle kastike ja tarjoile. Kiepauta mielellään myllystä hieman mustapippuria annosten päälle.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.