Salaatti tuoreista punajuurista ja fetasta
Punajuuria ja fetajuustoa! Täydellinen makujen ja värien yhdistelmä. Punajuurten makeus ja fetajuuston suolaisuus on ”match made in heaven”! Tarjoile maukkaan kastikkeen kanssa, johon tulee rapeiden pinjansiementen suolaisuutta ja makeutta. Tämä on hyvä valinta alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-6 punajuurta
- 100 g pinjansiemeniä
- 1 punasipuli
- 200 g fetajuustoa
- 1 l vihreitä salaatinlehtiä
Hunajakastike
- 1 ½ tl dijoninsinappia
- 1 ½ tl hunajaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl neutraalia öljyä
- 1 rkl sherryviinietikkaa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista punajuuret ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä, n. 30 minuuttia.
2. Paahda sillä aikaa pinjansiemenet uunissa, grillivastuksen alla tai kuivassa paistinpannussa.
3. Vatkaa kokoon kastike, suikaloi sipuli, paloittele juusto.
4. Anna punajuurten jäähtyä hieman ja kuori ne sitten. Viipaloi ohuesti ja asettele vadille tai neljälle lautaselle.
5. Koristele juustolla, pinjansiemenillä, sipulilla ja salaatilla. Lusikoi päälle kastike ja tarjoile. Kiepauta mielellään myllystä hieman mustapippuria annosten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka