Sahramipäärynät
Nämä keltaisina hohtavat, intensiivisesti sahramilta maistuvat päärynät ovat erittäin jouluisia. Ne maistuvat ihanalta jälkiruokana jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg pieniä, kiinteitä päärynöitä
- 3 dl kidesokeria
- 7 dl vettä
- ¾ g sahramia
- 1 kanelitanko
- ½ sitruuna viipaleina
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, vesi, sahrami, kaneli ja sitruuna liemeksi ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.
2. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät liemeen sitä mukaa, kun saat ne kuorittua, jotteivät ne tummu. Kuumenna liemi päärynöiden kera kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet, 5-20 minuuttia niiden alkuperäispehmeydestä riippuen.
3. Nosta päärynät liemestä ja laita kulhoon. Keitä lientä kokoon hieman ja kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan