Sahramipäärynät

Nämä keltaisina hohtavat, intensiivisesti sahramilta maistuvat päärynät ovat erittäin jouluisia. Ne maistuvat ihanalta jälkiruokana jäätelön kera.

Neljälle

  • 1 ½ kg pieniä, kiinteitä päärynöitä
  • 3 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • ¾ g sahramia
  • 1 kanelitanko
  • ½ sitruuna viipaleina

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, vesi, sahrami, kaneli ja sitruuna liemeksi ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.

2. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät liemeen sitä mukaa, kun saat ne kuorittua, jotteivät ne tummu. Kuumenna liemi päärynöiden kera kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet, 5-20 minuuttia niiden alkuperäispehmeydestä riippuen.

3. Nosta päärynät liemestä ja laita kulhoon. Keitä lientä kokoon hieman ja kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.