Sahramilla maustettu katkarapurisotto
Sami Garamin katkarapurisotto saa eksoottisen säväyksen sahramista ja cayennepippurista. Näppärä risotto sopii arkiruoaksi, mutta istuu myös juhlavampaan ateriaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 400 g katkarapuja
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 g sahramia
- 0,5 tl cayennepippuria
- 3 dl valkoviiniä
- 50 g parmesaania
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl ranskankermaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuullota silputtu sipuli ja viipaloitu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota edelleen. Kaada valkoviini mukaan ja mausta cayennepippurilla sekä sahramilla. Hauduta hiljalleen, lisäillen vettä pienissä erissä.
Kun riisi on kypsää, lisää risottoon reilusti jauhettua parmesania, pilkotut tomaatit ja ranskankerma. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi sulatetut katkaravut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan