Sahramilla maustettu katkarapurisotto

Sami Garamin katkarapurisotto saa eksoottisen säväyksen sahramista ja cayennepippurista. Näppärä risotto sopii arkiruoaksi, mutta istuu myös juhlavampaan ateriaan.

Ainekset

  • 400 g katkarapuja
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,5 g sahramia
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 3 dl valkoviiniä
  • 50 g parmesaania
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl ranskankermaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli ja viipaloitu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota edelleen. Kaada valkoviini mukaan ja mausta cayennepippurilla sekä sahramilla. Hauduta hiljalleen, lisäillen vettä pienissä erissä.

Kun riisi on kypsää, lisää risottoon reilusti jauhettua parmesania, pilkotut tomaatit ja ranskankerma. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi sulatetut katkaravut.

Parhaat ruokaohjelmat