Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saaristolaissoppa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 800 g tuoretta kalaa

Liemi

  • 1 l vettä
  • kalan selkäruoto, pää ja nahka
  • 1 keskisuuri porkkana viipaloituna
  • 1/2 purjo suikaloituna
  • 1 rkl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • hippunen kajennepippuria

Kalakeitto

  • 7 dl keitinlientä
  • 4 rkl purjoa ohuina suikaleina
  • 1 pieni porkkana viipaleina
  • 10-12 pientä parsakaalinkukintoa
  • 100 g sieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tilkka puristettua sitruunamehua
  • ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi kala. Keitä liemi ruodoista, päästä ja nahasta: lisää näiden päälle kattilaan litra vettä, porkkana, purjo, suola, valkopippurit, tillinsiemenet ja kajennepippuri. Keitä hiljalleen 25-30 minuuttia, kuori vaahto. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on n. 7 dl.

2. Kuullota voissa purjosuikaleita, porkkanalantteja ja parsakaalinuppuja muutama minuutti kattilassa. Lisää viini, äsken keitetty kalaliemi sekä kerma. Kiehauta ja anna poreilla hiljaa 2-3 minuuttia. Tähän asti voit esivalmistaa keiton.

Kala ja sienet ovat upea yhdistelmä. Tämä ohje on ajateltu alkukeitoksi. Jos haluat tarjota keittoa pääruokana, lisää muutama kuutioitu peruna samaan aikaan kuin vihannekset.

3. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan sekoita hyvin keittoon ja anna kiehahtaa. Lisää kalafileet palasina ja keitä noin minuutti, kunnes kala on valkoista ja läpinäkymätöntä. Kuori vaahto, jos tarpeen. Mausta muutamalla tipalla sitruunamehua, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoile mielellään sopan kanssa tuoretta, tummaa leipää.

Lisää aiheesta:

Mulligatawny SoupSieni-broilerikeittoMarmite-kalakeittoVenäläinen lohikeittoPunajuurinen seljankaKanakeitto sitruunaruohon ja inkiväärin kera
KalakeittoAlkuruoatKeitotKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella