Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruskea kalafondi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruskea kalafondi sopii hyvin tummien kalakastikkeiden, kuten punaviini- tai madeirakastikkeen pohjaksi, paistetun tai grillatun kalan seuraksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 keltasipuli
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 1 timjaminoksa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 l vettä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset ja mahdolliset sisälmykset ja huuhdo osat kylmässä vedessä. Huuhdo vihannekset. Hienonna sipuli karkeasti, viipaloi porkkana ja paloittele selleri ja purjo.

2. Voitele uuninkestävä vuoka öljyllä ja laita kalanosat ja vihannekset vuokaan. Ruskista uunissa kunnes ruodot ovat kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja sekoita.

3. Kaada ainekset vuoasta kattilaan, raaputa kaikki hyvät maut vuoasta mukaan kattilaan. Lisää vesi ja viini, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.

Lisää aiheesta:

Vaalea kalafondiKalaliemiKylmä, keitetty kesälohiKylmää, keitettyä lohta hyytelössäMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaLammasta vihannessosekeitossa
FondiKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Fondi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea kalafondi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruskea kalafondi