Ruskea kalafondi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677362/landscape16_9/515/290/b617c5457e9fb336a888c476c332ca05/ly/931600-4380.jpg)
Ruskea kalafondi sopii hyvin tummien kalakastikkeiden, kuten punaviini- tai madeirakastikkeen pohjaksi, paistetun tai grillatun kalan seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 keltasipuli
- 20 g juuriselleriä
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 2 laakerinlehteä
- muutama kokonainen valkopippuri
- 1 timjaminoksa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 l vettä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset ja mahdolliset sisälmykset ja huuhdo osat kylmässä vedessä. Huuhdo vihannekset. Hienonna sipuli karkeasti, viipaloi porkkana ja paloittele selleri ja purjo.
2. Voitele uuninkestävä vuoka öljyllä ja laita kalanosat ja vihannekset vuokaan. Ruskista uunissa kunnes ruodot ovat kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja sekoita.
3. Kaada ainekset vuoasta kattilaan, raaputa kaikki hyvät maut vuoasta mukaan kattilaan. Lisää vesi ja viini, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka