Röstiperunat
Taio perunasta maukkaat ja helppotekoiset röstiperunat. Annos maistuu monen eri ruoan lisukkeena. Kokeile niitä vaikka porotournedosin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 400 g perunoita
- pala lanttua
- 1 sipuli
- timjamia
- rosmariinia
- suolaa
- voita tai öljyä
Valmistusohje
Raasta kuorittu peruna ja lanttu ja leikkaa sipuli pieneksi hakkeeksi. Mausta suolalla ja sekoita hyvin.
Jätä seos valumaan siivilään noin puoleksi tunniksi ja muotoile siitä pyöreitä kiekkoja. Purista vesi mahdollisimman hyvin pois.
Paista röstit öljyssä tai voissa keskilämmöllä useita kertoja käännellen kypsiksi.
Kokeile röstiperunoita
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje