Röstiperunat

Taio perunasta maukkaat ja helppotekoiset röstiperunat. Annos maistuu monen eri ruoan lisukkeena. Kokeile niitä vaikka porotournedosin kanssa.

Ainekset

  • 400 g perunoita
  • pala lanttua
  • 1 sipuli
  • timjamia
  • rosmariinia
  • suolaa
  • voita tai öljyä

Valmistusohje

Raasta kuorittu peruna ja lanttu ja leikkaa sipuli pieneksi hakkeeksi. Mausta suolalla ja sekoita hyvin.

Jätä seos valumaan siivilään noin puoleksi tunniksi ja muotoile siitä pyöreitä kiekkoja. Purista vesi mahdollisimman hyvin pois.

Paista röstit öljyssä tai voissa keskilämmöllä useita kertoja käännellen kypsiksi.

Kokeile röstiperunoita

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!