Riisisalaatti ja makea punasipulivinegretti
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 dl riisiä
- 1 prk tonnikalaa
- 1 prk maissia
- kourallinen kapriksia
- 3 tomaattia
- 1 pieni kurkku
- 1 purjo
Makea vinegretti
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 dl punaviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- suolaa
- valkopippuria
- 1 ½ – 2 dl öljyä
Valmistusohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Poista tomaatista ja kurkusta malto, leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjosta ohuita renkaita. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Valmista vinegretti sekoittamalla punasipuli, punaviinietikka ja sokeri, anna seistä hetki. Lisää joukkoon loput vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon, tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka