Riisisalaatti ja makea punasipulivinegretti

Ainekset

  • 2 dl riisiä
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk maissia
  • kourallinen kapriksia
  • 3 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 1 purjo

Makea vinegretti

  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ½ – 2 dl öljyä

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Poista tomaatista ja kurkusta malto, leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjosta ohuita renkaita. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Valmista vinegretti sekoittamalla punasipuli, punaviinietikka ja sokeri, anna seistä hetki. Lisää joukkoon loput vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon, tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.