Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Haluatko tarjoilla jotain oikein tyylikästä, joka sitä paitsi on sekä helppo että nopea valmistaa? Kokeile tätä erilaista alkuruokaa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua tai kylmäsavustettua lohta
  • 1 kypsä mango
  • 1 avokado
  • ¼ retikka
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 100 g talvijuurekasta (säilykkeenä, sieni)
  • 4 rkl ituja
  • 8 riisipaperiarkkia

Dippikastike

  • 1 punainen chili
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1 dl japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi tangoksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi. Kuori ja suikaloi retikka, suikaloi salaatti. Leikkaa sienen juuriosa pois. Huuhtele idut.

2. Kostuta riisipaperit niin että ne pehmenevät. Jaa lohi, mango, avokado, retikka ja salaatti papereille, lisää sieniä ja ituja. Rullaa tiukaksi rullaksi. Anna levätä hetki jääkaapissa. Leikkaa rulla paloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Koristele salaatinlehdillä.

3. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä korianteri. Sekoita soijan kera ja tarjoile dippinä.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraAlkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksellaKinkkurullia ja kasvissalaattiaKlassinen NiçoisesalaattiKesäinen lohisalaattiSalaatti kevyesti savustetun lohen kera
DippikastikeKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus