Riisikeitto pekonin ja pähkinöiden kera
Jos haluat tarjoilla erilaista ja jännittävää keittoa, tässä se on.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 250 g parsakaalia
- 2 perunaa
- ½ purjo
- 2 rkl voita
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 1/4 l vihanneslientä
Tarjoiluun
- 1 dl villiriisisekoitusta
- 140 g pekonia (1 paketti)
- ½ dl hasselpähkinöitä
- muutama persiljanoksa
- ½ sipuli
Valmistusohje
1. Perkaa parsakaali ja jaa se nuppuihin. Kuori perunat ja paloittele. Puhdista purjo ja paloittele. Kuullota purjoa voissa keittokattilassa. Mausta timjamilla. Lisää parsakaali ja peruna ja kaada joukkoon vihannesliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
2. Keitä villiriisisekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa pekoni postimerkin suuruisiksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää lämpöä ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Nosta pekonit valumaan talouspaperille. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa paistinpannussa. Rouhi sitten karkeasti. Sekoita keskenään kypsä villiriisi, pekoni, pähkinärouhe ja persiljasilppu.
3. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Kiehauta keitto ennen tarjoilua. Tarjoile riisisekoituksen ja sipulirenkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti