Riisikeitto pekonin ja pähkinöiden kera
Jos haluat tarjoilla erilaista ja jännittävää keittoa, tässä se on.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 250 g parsakaalia
- 2 perunaa
- ½ purjo
- 2 rkl voita
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 1/4 l vihanneslientä
Tarjoiluun
- 1 dl villiriisisekoitusta
- 140 g pekonia (1 paketti)
- ½ dl hasselpähkinöitä
- muutama persiljanoksa
- ½ sipuli
Valmistusohje
1. Perkaa parsakaali ja jaa se nuppuihin. Kuori perunat ja paloittele. Puhdista purjo ja paloittele. Kuullota purjoa voissa keittokattilassa. Mausta timjamilla. Lisää parsakaali ja peruna ja kaada joukkoon vihannesliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
2. Keitä villiriisisekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa pekoni postimerkin suuruisiksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää lämpöä ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Nosta pekonit valumaan talouspaperille. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa paistinpannussa. Rouhi sitten karkeasti. Sekoita keskenään kypsä villiriisi, pekoni, pähkinärouhe ja persiljasilppu.
3. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Kiehauta keitto ennen tarjoilua. Tarjoile riisisekoituksen ja sipulirenkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti