Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-broilerikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän keiton voi hyvin valmistaa myös pakastetuista sienistä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 1 broileri, noin 1 kg
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 mausteneilikkaa
  • 8 valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 1½ litraa puhdistettuja sekasieniä, esimerkiksi siitakesieniä
  • 3 munankeltuaista
  • 1½ dl kahvikermaa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl Maizenaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta broileri padassa, jossa on 2 litraa vettä. Kuori vaahto huolellisesti. Kuori porkkana ja toinen sipuli. Lisää ne sekä persiljanoksat, laakerinlehti, valkopippurit, neilikat ja 1½ teelusikallista suolaa pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia. Siivilöi kanaliemi.

2. Puhdista sienet ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Hienonna persilja. sulata padassa voi niin, että se saa hieman väriä. Kuullota sipuli kevyesti, lisää joukkoon sienet ja hauduta seosta noin kymmenen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon keitinliemi ja keitä ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä 3/4 alkuperäisestä määrästä. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja pane palat keittokulhoon.

3. Vatkaa munankeltuaiset kevyesti ja sekoita ne Maizenalla suurustettuun kermaan. Vatkaa sekaan varovasti 1 dl keitinlientä. Kaada seos koko ajan vatkaten pataan ja anna keiton hautua hetki niin että se sakenee. On tärkeää, ettei keitto kiehu, vaan ainoastaan hautuu, jotta keltuainen ei kypsy. Vatkaa koko ajan.

4. Kaada keitto broilerinpalojen päälle, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

SaaristolaissoppaSuppilovahverokeittoRanskalainen vasikkamuhennosSavoijinkaalivuoka pekonillaKeitettyä lammasta pinaattikastikkeellaLammasta sitruunakastikkeessa
SienikeittoKeitotGluteenitonSienisatoPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto