Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammas-vihanneskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 500 g lampaanlapaa luineen
  • 1½ litraa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso lohko kaalia
  • 100 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha pataan ja kaada päälle vettä. Kiehauta ja kuori vaahto huolellisesti pinnalta. Lisää suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia.

2. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Paloittele kaali ja pavut. Kuori valkosipuli. Lisää vihannekset ja kuoritut valkosipulinkynnet pataan ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

3. Nosta liha padasta, irrota liha luusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada talteen puolet liemestä. Soseuta vihannekset lopun liemen kanssa. Laimenna vihannessose Talteen otetulla liemellä sopivan paksuiseksi keitoksi. Sekoita joukkoon liha, maapähkinävoi, sitruunamehu ja riisi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Maapähkinävoi ja sitruuna antavat tälle keitolle erilaisen ja jännittävän maun. Keiton valmistus on helppoa teho- tai sauvasekoittimella. Resepti on kotimaista alkuperää.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoLammasta vihannessosekeitossaNaudanpaisti juuressoseessaBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataLammasta ja juureksia
LihakeittoLiharuokaGluteenitonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto