Lammas-vihanneskeitto

Maapähkinävoi ja sitruuna antavat tälle keitolle erilaisen ja jännittävän maun. Keiton valmistus on helppoa teho- tai sauvasekoittimella. Resepti on kotimaista alkuperää.

4 annosta

  • 500 g lampaanlapaa luineen
  • 1½ litraa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso lohko kaalia
  • 100 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha pataan ja kaada päälle vettä. Kiehauta ja kuori vaahto huolellisesti pinnalta. Lisää suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia.

2. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Paloittele kaali ja pavut. Kuori valkosipuli. Lisää vihannekset ja kuoritut valkosipulinkynnet pataan ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

3. Nosta liha padasta, irrota liha luusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada talteen puolet liemestä. Soseuta vihannekset lopun liemen kanssa. Laimenna vihannessose Talteen otetulla liemellä sopivan paksuiseksi keitoksi. Sekoita joukkoon liha, maapähkinävoi, sitruunamehu ja riisi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja