Soseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera

Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apu tätä pehmeää ja maukasta keittoa valmistettaessa. Tarjoile alkuruokana rapeiden krutonkien kera.

Kuudelle

  • 2 isoa perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 ¼ l kasvislientä (kuutiosta)

Tarjoiluun

  • 250 g parsakaalia
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa

Leipäkrutongit

  • 4 päivän vanhaa, vaaleaa leipäviipaletta
  • 20 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois, kuutioi leivät. Kuumenna voi paistinpannussa, kun se on pähkinänruskeaa on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne joka puolelta kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pannulta ja valuta talouspaperilla.

2. Kuori perunat ja porkkana ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, paloittele. Paista purjo voissa soppapadassa. Mausta timjamilla.

3. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Tarjoile leipäkrutonkien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.