Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Soseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apu tätä pehmeää ja maukasta keittoa valmistettaessa. Tarjoile alkuruokana rapeiden krutonkien kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 isoa perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 ¼ l kasvislientä (kuutiosta)

Tarjoiluun

  • 250 g parsakaalia
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa

Leipäkrutongit

  • 4 päivän vanhaa, vaaleaa leipäviipaletta
  • 20 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois, kuutioi leivät. Kuumenna voi paistinpannussa, kun se on pähkinänruskeaa on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne joka puolelta kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pannulta ja valuta talouspaperilla.

2. Kuori perunat ja porkkana ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, paloittele. Paista purjo voissa soppapadassa. Mausta timjamilla.

3. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Tarjoile leipäkrutonkien kera.

Lisää aiheesta:

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitNopea ja helppo gazpachoTomaattikeittoa ja juustokrutonkejaHelppo tomaatti-basilikakeittoPaprikakeitto krutonkien keraPorkkanakeitto ja lammasvartaat
AlkuruokakeittoKeitotKananmunatonGoGreenAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon