Riisi-tomaatti-sienisalaatti

Tämä herkullinen, haalea lisukesalaatti sopii niin lihalle, kalalle kuin linnullekin kaveriksi.

Neljälle

  • 4 dl parboiled-riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 10 cm purjoa, vaaleanvihreää osaa
  • 1 porkkana
  • 250 g pakasteherneitä
  • 150 g siitakesieniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 8 pientä tomaattia

Valmistusohje

1. Keitä riisi ja kurkuma pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise, puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja kuutioi porkkana. Keitä purjoa, porkkanaa ja herneitä riisin kanssa viimeiset 3 minuuttia.

2. Paista sienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi kesäkurpitsa ja ryöppää viipaleet kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise tomaatit ja paista ne. Tarjoile riisisalaatti kesäkurpitsan, tomaatin ja sienten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.