Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisi-linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2½ dl punaisia linssejä
  • 1½ dl basmatiriisiä
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 pientä kanelitankoa
  • 1/4 tl kardemumman siemeniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 cl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl punaista chiliä
  • 1 tomaatti
  • 8-10 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele erillään linssit ja riisi. Valuta huolellisesti. Lämmitä kattilassa öljyä niin kauan, että se sihahtaa, kun heität joukkoon yhden maustesiemenen. Lisää joukkoon laakerinlehti, kanelitangot ja kardemumma ja kuullota 5-10 sekunnin ajan.

2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää sipuli ja inkivääri kattilaan. Purista joukkoon valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli ruskistuu, muttei pala. Hienonna tomaatti ja sekoita se pataan chilin kanssa. Lisää joukkoon riisi ja linssit ja kuullota 5-7 minuuttia.

3. Lisää vesi ja suola, sekoita ja anna kiehua. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla kunnes riisi ja linssit ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Raota kantta silloin tällöin ja lisää vettä, jos pata uhkaa kuivahtaa.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataKeltainen linssicurryIntialainen herneriisiAromaattinen keltainen riisiPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasviscurryKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreen

Tässä intialaisessa kasvisruoassa on todella runsaasti makuja. Ja se on myös erittäin täyttävää, kiitos riisin ja linssien. Jos käytät sellaisia linssejä, joiden keittoaika on enemmän kuin 20 minuuttia, keitä ne puolikypsiksi ennen sekoittamista riisin kanssa. Tarjoa jogurttikastikkeen ja mieluusti chutneyn kera.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry