Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ricottalla täytetyt oliivit

Julkaistu 26.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

Samassa liemessä -ohjelmassa valmistuvat kullankeltaiset rapeat pallerot kätkevät sisäänsä yllätyksen, joka sulaa suussa. Mainio pikkusuolainen illanistujaisiin!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl ricottajuustoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl silputtua timjamia
  • mustapippuria
  • 400 g kivettömiä vihreitä jumbo-oliiveja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl pankojauhoja
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kulhossa ricottajuusto, puolet sitruunankuoresta ja timjami. Mausta mustapippurilla. Oliivit ovat suolaisia, joten seosta ei tarvitse suolata.

Valuta oliivit ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Täytä oliivit juustoseoksella teelusikan avulla.

Laita vehnäjauhot ja pankojauhot omille laakeille lautasille ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne kolmannelle lautaselle.

Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180 asteiseksi. Voit testata öljyn kuumuuden tipauttamalla sinne yhden pankomurun. Kun se muuttuu hetkessä ruskeaksi, öljy on tarpeeksi lämmintä.

Kierittele täytetyt oliivit ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Ota reikäkauha ja laske oliivit varovasti öljyyn. Paista muutama oliivi kerrallaan, jotta öljy ei viilene. Paista oliiveja noin puoli minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta oliivit kattilasta reikäkauhalla tai pitkillä pihdeillä. Valuta talouspaperin päällä.

Koristele oliivit timjamilla ja lopulla sitruunankuoriraasteella.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiFilotaikinakupitNizzan leipäPunasipuliquicheChileläiset empanadas-piirakat punaisella chilillä
Samassa liemessäoliiviVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit