Ricottalla täytetyt oliivit

oliivit_ricotta_091A1465

Samassa liemessä -ohjelmassa valmistuvat kullankeltaiset rapeat pallerot kätkevät sisäänsä yllätyksen, joka sulaa suussa. Mainio pikkusuolainen illanistujaisiin!

Ainekset

  • 2 dl ricottajuustoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl silputtua timjamia
  • mustapippuria
  • 400 g kivettömiä vihreitä jumbo-oliiveja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl pankojauhoja
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kulhossa ricottajuusto, puolet sitruunankuoresta ja timjami. Mausta mustapippurilla. Oliivit ovat suolaisia, joten seosta ei tarvitse suolata.

Valuta oliivit ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Täytä oliivit juustoseoksella teelusikan avulla.

Laita vehnäjauhot ja pankojauhot omille laakeille lautasille ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne kolmannelle lautaselle.

Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180 asteiseksi. Voit testata öljyn kuumuuden tipauttamalla sinne yhden pankomurun. Kun se muuttuu hetkessä ruskeaksi, öljy on tarpeeksi lämmintä.

Kierittele täytetyt oliivit ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Ota reikäkauha ja laske oliivit varovasti öljyyn. Paista muutama oliivi kerrallaan, jotta öljy ei viilene. Paista oliiveja noin puoli minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta oliivit kattilasta reikäkauhalla tai pitkillä pihdeillä. Valuta talouspaperin päällä.

Koristele oliivit timjamilla ja lopulla sitruunankuoriraasteella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.