Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punasipuliquiche

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punasipuli pääsee pääosaan näissä piiraissa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 12 pikkuquichea

Täyte

  • 6 punasipulia
  • 2 tl aniksen siemeniä (jauha hieman morttelissa)
  • 1 dl balsamiviinietikkaa (Rajamäen)
  • 1 dl sokeria
  • suolaa
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Pohja

  • 1 pkt valmista ruisperunataikinaa

Lisäksi

  • voita
  • iso muffinipelti tai pieniä yksittäisiä quichemuotteja
  • 100 g pehmeää fetaa, Lefkotiri-juustoa tai vuohenjuustoa
  • kuivattuja herneitä tai papuja painoksi

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa punasipulit puoliksi ja silppua ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy aniksen siementen kera isossa pannussa tai laakeassa kasarissa ja kuullota siinä sipulit keskikovalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet. Ripottele sokeri sipuleiden päälle ja sekoita, kunnes kiteet ovat sulaneet. Lisää lopuksi balsamiviinietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes haihtunut ja sipulit ovat kauniin kiiltäviä ja viininpunaisia. Mausta suolalla ja tarkista maku.

Sillä välin kun sipulit hautuvat, lämmitä uuni 180 asteeseen ja jaa sulanut taikina 12 osaan (tai vähempään, jos käytät isompia annosvuokia). Voitele muffinivuoka tai quichemuotit voilla. Painele taikinan osat käsissä kiekoiksi ja levitä tasaisesti vuokien pohjille ja reunoille. Laita pohjien päälle kuivattuja papuja tai herneitä painoksi ja laita uuniin. Ota pois uunista, kun taikina on kypsää (mutta ei vielä ruskistunut). Anna jäähtyä ja kumoa kuivatut pavut tai herneet kompostiin.

Kohota uunin lämpö 230 asteeseen. Annostele sipuliseosta jokaiseen quicheen ja murusta päälle feta tai Lefkotiri. Jos käytät vuohenjuustoa, leikkaa rullasta noin 1 cm paksuinen kiekko ja asettele quichen päälle. Laita piiraat uunin ylätasolle ja paista vielä kunnes juusto pehmenee tai vuohenjuusto saa kauniin värin. Tarjoa lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiItse valmistetut nachot ja guacamoleKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatPinaatti-ricottapiirasKana-kantarellipizzaUunilammascurry
JuustopiirakkaSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaBrunssiGoGreenAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras