MasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_Niklas_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 200 g Kanan paistileikettä tai fileetä
  • 200 g Luisia kanapaloja esimerkiksi siipiä
  • 2 kpl Appelsiinia
  • 2 kpl Chiliä
  • 1 kpl Kookosta
  • 100 g Voita
  • 1 rkl Juustokuminaa
  • 1 dl Etikkaa
  • 1 pnt Meiramia
  • 1 pnt Minttua

Valmistusohje

Halkaise kookos ja laita se kiehuvaan veteen. Laita samalla paistinpannu kuumenemaan keskilämmölle.  Lisää pannulle öljyä. Lisää kuumalle pannulle kanan siivet, justokumina ja yksi pilkottu chili. Kookoksen kiehuttua noin 10 min nosta kookos jäähtymään. Kookoksen jäähdyttyä hedelmäliha irtoaa kuoresta helpommin. Irrota hedelmäliha kookoksesta.

Lisää paistinpannulle ruokalusikallinen etikkaa, yhden appelsiinin mehu, yksi halkaistu tomaatti ja desilitra vettä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kokoon.

Leikkaa kanoista noin 3 cm leveitä ohuita suikaleita. Laita kanat varrastikkuihin S-muotoa mukaillen.

Soseuta kookoksen hedelmäliha sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa, lisää tarvittaessa seokseen vettä. Lisää kookosseokseen 1 teelusikallinen leivinjauhetta, noin 2dl vehnäjauhoja ja 1 tl suolaa ja noin 25g voita. Muotoile taikinasta ohuita pyöreitä leipiä ja paista kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin noin 2 minuuttia.

Purista toisesta appelsiinista mehu puhtaalle paistinpannulle, lisää sekaan kanareduktiota niin, että kastikkeesta tulee hyvä.

Silppua chili, kourallinen meiramia ja kourallinen minttua. Valmista 1-2-3 -liemi(1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) ja lisää se sekaan.

Grillaa kanavartaat kuumassa grillissä noin 5 min. Kaada kastike tarjoilukulhoon tai kaada vartaiden päälle. Koristele chili-yrttipikkelillä.

Parhaat ruokaohjelmat