Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 200 g Kanan paistileikettä tai fileetä
  • 200 g Luisia kanapaloja esimerkiksi siipiä
  • 2 kpl Appelsiinia
  • 2 kpl Chiliä
  • 1 kpl Kookosta
  • 100 g Voita
  • 1 rkl Juustokuminaa
  • 1 dl Etikkaa
  • 1 pnt Meiramia
  • 1 pnt Minttua

Valmistusohje

Halkaise kookos ja laita se kiehuvaan veteen. Laita samalla paistinpannu kuumenemaan keskilämmölle.  Lisää pannulle öljyä. Lisää kuumalle pannulle kanan siivet, justokumina ja yksi pilkottu chili. Kookoksen kiehuttua noin 10 min nosta kookos jäähtymään. Kookoksen jäähdyttyä hedelmäliha irtoaa kuoresta helpommin. Irrota hedelmäliha kookoksesta.

Lisää paistinpannulle ruokalusikallinen etikkaa, yhden appelsiinin mehu, yksi halkaistu tomaatti ja desilitra vettä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kokoon.

Leikkaa kanoista noin 3 cm leveitä ohuita suikaleita. Laita kanat varrastikkuihin S-muotoa mukaillen.

Soseuta kookoksen hedelmäliha sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa, lisää tarvittaessa seokseen vettä. Lisää kookosseokseen 1 teelusikallinen leivinjauhetta, noin 2dl vehnäjauhoja ja 1 tl suolaa ja noin 25g voita. Muotoile taikinasta ohuita pyöreitä leipiä ja paista kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin noin 2 minuuttia.

Purista toisesta appelsiinista mehu puhtaalle paistinpannulle, lisää sekaan kanareduktiota niin, että kastikkeesta tulee hyvä.

Silppua chili, kourallinen meiramia ja kourallinen minttua. Valmista 1-2-3 -liemi(1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) ja lisää se sekaan.

Grillaa kanavartaat kuumassa grillissä noin 5 min. Kaada kastike tarjoilukulhoon tai kaada vartaiden päälle. Koristele chili-yrttipikkelillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiMasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Kana-suklaaraita – Oscarin reseptiMasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti