Makujen aamussa Nanna: Täytetty Nizzan leipä on kuin ranskalainen kalakukko. Muhkean maalaisleivän täytteenä tietenkin klassista Nizzan salaattia. Tämä on loistava kesän piknikeväs.
Ainekset
- 4-6 annosta
- 1 pyöreä maalaisleipä
vinaigrette
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria
salaatti
- 2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
- 1 rkl kaprista
- 10 pientä uutta perunaa keitettynä
- 15 cm pätkä tuoretta kurkkua
- ½ punasipuli
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 3 kovaksikeitettyä kananmunaa
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
Valmista vinaigrette ravistamalla sinappi, viinietikka ja öljy sekaisin kannellisessa lasipurkissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta tonnikala ja lusikoi se kulhoon. Hienonna kaprikset ja lisää ne tonnikalan joukkoon. Mausta seos puolella vinaigrettestä.
Viipaloi perunat, kurkku ja punasipuli ja kaada loppu marinadi niiden päälle.
Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi kananmunat. Hienonna oliivit.
Halkaise leipä (1/3 kanneksi) ja kaiva pois sisustaa molemmin puolin.(Käytä myöhemmin vaikka rapeaksi paahdettuna salaatissa tai lihapullataikinassa).
Aloita leivän kerrostaminen asettelemalla basilikanlehdet leivän pohjalle. Seuraavaksi kirsikkatomaatit ja hienonnetut oliivit. Sitten tonnikala, kananmuna ja lopuksi peruna, sipuli ja kurkku. Suolaa ja pippuroi kerroksia tarvittaessa.
Aseta kansi päälle ja kääri leipä tuorekelmuun. Aseta leivänpäälle esim. leikkuulauta ja sille paino ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Leikkaa leipä viipaleiksi vasta picnicillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!