Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nizzan leipä

MTV
Julkaistu 14.06.2017 14:23

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 4-6 annosta
  • 1 pyöreä maalaisleipä

vinaigrette

  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

salaatti

  • 2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
  • 1 rkl kaprista
  • 10 pientä uutta perunaa keitettynä
  • 15 cm pätkä tuoretta kurkkua
  • ½ punasipuli
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 3 kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

Valmista vinaigrette ravistamalla sinappi, viinietikka ja öljy sekaisin kannellisessa lasipurkissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta tonnikala ja lusikoi se kulhoon. Hienonna kaprikset ja lisää ne tonnikalan joukkoon. Mausta seos puolella vinaigrettestä.

Viipaloi perunat, kurkku ja punasipuli ja kaada loppu marinadi niiden päälle.

Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi kananmunat. Hienonna oliivit.

Halkaise leipä (1/3 kanneksi) ja kaiva pois sisustaa molemmin puolin.(Käytä myöhemmin vaikka rapeaksi paahdettuna salaatissa tai lihapullataikinassa).

Makujen aamussa Nanna: Täytetty Nizzan leipä on kuin ranskalainen kalakukko. Muhkean maalaisleivän täytteenä tietenkin klassista Nizzan salaattia. Tämä on loistava kesän piknikeväs.

Aloita leivän kerrostaminen asettelemalla basilikanlehdet leivän pohjalle. Seuraavaksi  kirsikkatomaatit ja hienonnetut oliivit.  Sitten tonnikala, kananmuna ja lopuksi peruna, sipuli ja kurkku. Suolaa ja pippuroi kerroksia tarvittaessa.

Aseta kansi päälle ja kääri leipä tuorekelmuun. Aseta leivänpäälle esim. leikkuulauta ja sille paino ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Leikkaa leipä viipaleiksi vasta picnicillä.

Lisää aiheesta:

Marttojen panzanellaNizzan salaatti anjoviksellaSauce Vierge ja haukipullatLänsirannikon lankongitVegesandwich portobello-sienen keraPieni kasvisvoileipäkakku
Huomenta SuomiTäytetty sämpyläLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • pe14:03
    Makeat muffinit

    Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 22.8.12:14
    Sienisalaatti

    Herkkutattisalaatti

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie