Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chilillä
Empanadas-piirakat sisältävät usein jauhelihaa, kananmunaa, rusinoita ja oliiveja. Nämä ovat todella houkuttelevia suupaloja, jotka sopivat niin alkuruoaksi kuin viini- tai olutlasillisen seuraksikin.
12 piirakkaan
- 180 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
- suolaa
- pippuria
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 12 kivetöntä, mustaa oliivia
Taikina
- 3 ¾ dl vehnäjauhoja (225 g)
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl maitoa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Täyte: Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha, laita sivuun ja ruskista sipuli. Laita liha takaisin pannuun, purista mukaan valkosipuli, murusta mukaan chili ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia samalla sekoitellen. Anna jäähtyä.
2. Taikina: Sulata voi. Kaada jauhot kulhoon ja lisää suola, voisula ja maito, vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 3 osaan ja kaulitse osat niin ohuiksi kuin mahdollista, leikkaa levyistä ympyröitä (läpimitaltaan 7 ½ – 10 cm). Lohko kananmunat ohuiksi lohkoiksi.
3. Laita jokaiselle taikinaympyrälle 1 rkl täytettä, 1 munanlohko ja oliivi. Kostuta reunat vedellä ja taittele puolikuiksi. Painele tai kääri reunat kiinni. Kuumenna öljy, vähintään 5 cm, paksupohjaisessa kattilassa. Friteeraa 3-4 piirakkaa kerrallaan kullanruskeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan