Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chilillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

12 piirakkaan

  • 180 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 12 kivetöntä, mustaa oliivia

Taikina

  • 3 ¾ dl vehnäjauhoja (225 g)
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha, laita sivuun ja ruskista sipuli. Laita liha takaisin pannuun, purista mukaan valkosipuli, murusta mukaan chili ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia samalla sekoitellen. Anna jäähtyä.

2. Taikina: Sulata voi. Kaada jauhot kulhoon ja lisää suola, voisula ja maito, vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 3 osaan ja kaulitse osat niin ohuiksi kuin mahdollista, leikkaa levyistä ympyröitä (läpimitaltaan 7 ½ – 10 cm). Lohko kananmunat ohuiksi lohkoiksi.

3. Laita jokaiselle taikinaympyrälle 1 rkl täytettä, 1 munanlohko ja oliivi. Kostuta reunat vedellä ja taittele puolikuiksi. Painele tai kääri reunat kiinni. Kuumenna öljy, vähintään 5 cm, paksupohjaisessa kattilassa. Friteeraa 3-4 piirakkaa kerrallaan kullanruskeiksi.

Empanadas-piirakat sisältävät usein jauhelihaa, kananmunaa, rusinoita ja oliiveja. Nämä ovat todella houkuttelevia suupaloja, jotka sopivat niin alkuruoaksi kuin viini- tai olutlasillisen seuraksikin.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasPizzakierteetUudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytitLihapiirakatSmoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytitLihatäytteiset piirakat
Suolaiset piirakatLiharuokaVappuUusivuosiVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi