Retikkasalaatti herneenversoilla

Herkullinen, rapea salaatti sopii hyvin kesän grilliruokien seuraksi.

Neljälle

  • 1 retikka
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rasia herneenversoja

Valmistusohje

1. Kuori retikka ja viipaloi se ohuesti pituussuuntaan, mielellään juustohöylällä. Sekoita retikkaviipaleet ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia.

2. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri liemeksi. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut, kaada liemi retikoiden päälle. Anna maustua muutama tunti.

3. Valuta liemi pois, asettele retikka vadille ja koristele herneenversoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!