Retikkasalaatti herneenversoilla
Herkullinen, rapea salaatti sopii hyvin kesän grilliruokien seuraksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 retikka
- 1 tl suolaa
- 2 rkl etikkaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 rasia herneenversoja
Valmistusohje
1. Kuori retikka ja viipaloi se ohuesti pituussuuntaan, mielellään juustohöylällä. Sekoita retikkaviipaleet ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia.
2. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri liemeksi. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut, kaada liemi retikoiden päälle. Anna maustua muutama tunti.
3. Valuta liemi pois, asettele retikka vadille ja koristele herneenversoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka