Retiisejä sardellikastikkeella

Tämä rapea salaatti sardellikastikkeella on täydellinen lisuke kalalle. Se sopii myös seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 150 g retiisejä

Sardellikastike

  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijonsinappia
  • 8 sardellifileetä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ dl rapsiöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 4 roomansalaatin lehteä

Valmistusohje

1. Sardellikastike: Laita muna kiehuvaan veteen. Keitä 1 ½ minuuttia ja laita se jääkylmään veteen. Kuori muna ja laita tehosekoittimeen. Lisää sinappi, sardellit, valkosipuli ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy vähän kerrallaan. Viimeistele pippurilla ja persiljalla.

2. Puhdista retiisit ja keitä ne nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Paloittele pienemmiksi.

3. Kääntele retiisit kastikkeessa isossa kulhossa. Laita salaatinlehti jokaiselle lautaselle tai vuoraa kulho lehdillä. Levitä retiisiseos niiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.