Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravunpyrstöjä muikunmätien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on elegantti juhlaresepti, jossa katkarapumuhennos kruunataan muikun mädeillä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g kuorittuja jättikatkarapuja
  • 4 tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl muikunmätiä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • riisitimbaaleja

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja laita tomaatit veteen 1 minuutiksi tai kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit kattilasta haarukan avulla ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paloittele kesäkurpitsa pienemmiksi paloiksi. Kuumenna voita isossa paistinpannussa ja ruskista katkaravut kevyesti. Lisää valkosipuli, tomaatit, kerma, suola ja pippuri. Anna poreilla ilman kantta 5 minuuttia.

3. Hienonna ruohosipuli. Kääntele muikunmäti mukaan juuri ennen tarjoilua. Asettele lämpimille lautasille, ripottele päälle ruohosipulia.

Lisää aiheesta:

KurpitsakeittoThai-katkaravutLasten kalaherkkuGrillattua ruijanpallastaLohta rucolapeston keraLihakeitto auringonkukansiementen kera
RavunpyrstötKananmunatonGluteenitonUusivuosiJuhlatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rakastuneet meriravut

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Marinoidut jättiravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ravunpyrstöjä muikunmätien kera