Ravunpyrstöjä muikunmätien kera

Tämä on elegantti juhlaresepti, jossa katkarapumuhennos kruunataan muikun mädeillä.

Neljälle

  • 500 g kuorittuja jättikatkarapuja
  • 4 tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl muikunmätiä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • riisitimbaaleja

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja laita tomaatit veteen 1 minuutiksi tai kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit kattilasta haarukan avulla ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paloittele kesäkurpitsa pienemmiksi paloiksi. Kuumenna voita isossa paistinpannussa ja ruskista katkaravut kevyesti. Lisää valkosipuli, tomaatit, kerma, suola ja pippuri. Anna poreilla ilman kantta 5 minuuttia.

3. Hienonna ruohosipuli. Kääntele muikunmäti mukaan juuri ennen tarjoilua. Asettele lämpimille lautasille, ripottele päälle ruohosipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.