Tämä on elegantti juhlaresepti, jossa katkarapumuhennos kruunataan muikun mädeillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g kuorittuja jättikatkarapuja
- 4 tomaattia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kesäkurpitsa
- voita
- 2 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl muikunmätiä
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun
- riisitimbaaleja
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja laita tomaatit veteen 1 minuutiksi tai kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit kattilasta haarukan avulla ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paloittele kesäkurpitsa pienemmiksi paloiksi. Kuumenna voita isossa paistinpannussa ja ruskista katkaravut kevyesti. Lisää valkosipuli, tomaatit, kerma, suola ja pippuri. Anna poreilla ilman kantta 5 minuuttia.
3. Hienonna ruohosipuli. Kääntele muikunmäti mukaan juuri ennen tarjoilua. Asettele lämpimille lautasille, ripottele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!