Ratatouille lavakurkulla
Tämä on mehevä ruoka! Maku vain paranee, jos se saa hautua pitkään. Erinomainen lisuke esimerkiksi grilliruoalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munakoisoa
- 2 isoa keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 lavakurkkua
- 4 isoa tomaattia
- n. 10 mustaa oliivia
- suolaa ja mustapippuria
- timjamia
- sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot. Ripottele viipaleille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi paprika. Kalttaa ja kuori tomaatit, kuori ja kuutioi kurkku.
2. Kuumenna öljy padassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Lisää muut vihannekset vähän kerrallaan, viimeiseksi lohkotut tomaatit. Mausta.
3. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset tuntuvat tarpeeksi pehmeiltä. Ripottele päälle persiljaa ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti