Ratatouille lavakurkulla

Tämä on mehevä ruoka! Maku vain paranee, jos se saa hautua pitkään. Erinomainen lisuke esimerkiksi grilliruoalle.

Neljälle

  • 2 munakoisoa
  • 2 isoa keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 lavakurkkua
  • 4 isoa tomaattia
  • n. 10 mustaa oliivia
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia
  • sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot. Ripottele viipaleille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi paprika. Kalttaa ja kuori tomaatit, kuori ja kuutioi kurkku.

2. Kuumenna öljy padassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Lisää muut vihannekset vähän kerrallaan, viimeiseksi lohkotut tomaatit. Mausta.

3. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset tuntuvat tarpeeksi pehmeiltä. Ripottele päälle persiljaa ja oliiveja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!