Ratatouille lavakurkulla

Tämä on mehevä ruoka! Maku vain paranee, jos se saa hautua pitkään. Erinomainen lisuke esimerkiksi grilliruoalle.

Neljälle

  • 2 munakoisoa
  • 2 isoa keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 lavakurkkua
  • 4 isoa tomaattia
  • n. 10 mustaa oliivia
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia
  • sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot. Ripottele viipaleille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi paprika. Kalttaa ja kuori tomaatit, kuori ja kuutioi kurkku.

2. Kuumenna öljy padassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Lisää muut vihannekset vähän kerrallaan, viimeiseksi lohkotut tomaatit. Mausta.

3. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset tuntuvat tarpeeksi pehmeiltä. Ripottele päälle persiljaa ja oliiveja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.