Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapusilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillin kukintoa
  • voita vuoan voiteluun
  • 5 dl tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruoto, leikkaa pois selkäevä. Huuhtele silakat ja valuta. Voitele uuninkestävä vuoka, ripottele vuokaan puolet suolasta ja tillinsiemenistä tai tillin kukinnoista.

2. Kiedo silakat rulliksi lihapuoli ulospäin. Asettele ne lähekkäin vuokaan. Kaada päälle tomaattimehu, ripottele päälle loppu suola ja tillinsiemenet tai leikkaa muutama tillin kukinto silakkarullien päälle.

3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Tämän kevyen silakkaruoan voi tarjoilla kylmänä, mielellään oluen ja pienen snapsin sekä näkkileivän ja hyvän voin kera. Arjessa ruokaa voi syödä mukavana silakkalaatikkona keitettyjen perunoiden kera. Rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan.

Lisää aiheesta:

Talon rapusilakatSilakat tomaattimehussaRapusilakat puikulaperunoiden keraSilakkalaatikko kapriksen kanssaRapu-tomaattisilakatRapusilakat tomaattikastikkeessa
UunisilakkaPääruoatLisäkeruoatKeventäjätKevytGluteenitonKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juhannuksen rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Talon rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Silakat tomaattimehussa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saaristolaissilakat