Rapusilakat
Tämän kevyen silakkaruoan voi tarjoilla kylmänä, mielellään oluen ja pienen snapsin sekä näkkileivän ja hyvän voin kera. Arjessa ruokaa voi syödä mukavana silakkalaatikkona keitettyjen perunoiden kera. Rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillin kukintoa
- voita vuoan voiteluun
- 5 dl tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruoto, leikkaa pois selkäevä. Huuhtele silakat ja valuta. Voitele uuninkestävä vuoka, ripottele vuokaan puolet suolasta ja tillinsiemenistä tai tillin kukinnoista.
2. Kiedo silakat rulliksi lihapuoli ulospäin. Asettele ne lähekkäin vuokaan. Kaada päälle tomaattimehu, ripottele päälle loppu suola ja tillinsiemenet tai leikkaa muutama tillin kukinto silakkarullien päälle.
3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti