Raparperimarenki

Jos käytät ohuita raparpereja, niitä ei tarvitse kuoria. Jos haluat tehdä marengista vielä kauniimman, voit ripotella päälle mantelilastuja.

Neljälle

  • 4 raparperinvartta
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja kuori varret jos ne ovat paksuja. Leikkaa raparperit vajaan sentinkokoisiksi paloiksi. Sekoita raparperi, sokeri ja perunajauhot vuoassa. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. Keitä raparperit pehmeiksi uunissa 25-30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita varoen kerran paistamisen aikana.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes massa on kiinteää.

3. Ota vuoka uunista ja levitä marenkivaahto hieman epätasaisesti raparperien päälle. Paista uunissa 5-7 minuuttia kunnes marenki on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.