Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperimarenki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos käytät ohuita raparpereja, niitä ei tarvitse kuoria. Jos haluat tehdä marengista vielä kauniimman, voit ripotella päälle mantelilastuja.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 raparperinvartta
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja kuori varret jos ne ovat paksuja. Leikkaa raparperit vajaan sentinkokoisiksi paloiksi. Sekoita raparperi, sokeri ja perunajauhot vuoassa. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. Keitä raparperit pehmeiksi uunissa 25-30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita varoen kerran paistamisen aikana.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes massa on kiinteää.

3. Ota vuoka uunista ja levitä marenkivaahto hieman epätasaisesti raparperien päälle. Paista uunissa 5-7 minuuttia kunnes marenki on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Hedelmiä ja raparperivaahtoaRaparperimousseMarenkiMantelinen raparperikakkuRaparperi-mansikkahillokeRaparperikakku
MarenkiKevytGluteenitonLaktoositonKevään juhlatKasvisruokaKeventäjät
Jälkiruoat
Hedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova