Raparperikeittoa lumikananmunin
Tämä on klassinen kesäjälkiruoka. Kuka ei hurmaantuisi raparperikeitosta lumikananmunilla!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 raparperinvartta
- 4 dl vettä
- 4 dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko, halkaistu
- 3 dl valkoviiniä
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan mehu
Lumikananmunat
- 2 munanvalkuaista
- 1 ½ rkl kidesokeria
Keittämiseen
- 1 l vettä
- 3 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Raparperikeitto: Kuori ja paloittele raparperit, jätä yksi kuorittu tanko kokonaiseksi ja suikaloi se pieniksi suikaleiksi, laita se sivuun. Sekoita raparperinpalat, vesi, sokeri, vaniljatanko, viini ja kanelitanko kattilassa. Keitä 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Raparperin pitää kiehua rikki. Nosta vanilja- ja kanelitangot kattilasta. Lisää raparperisuikaleet ja ota kattila liedeltä.
2. Lumikananmunat: Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Muotoile ruokalusikoiden avulla 8 lumikananmunaa. Laita ne muutama kerrallaan varoen kiehuvaan veteen, keitä 1 minuutti. Käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla.
3. Tarjoile raparperikeitto syviltä lautasilta. Laita lumikananmunat keittoon ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa