Raparperikeitto
Kuumana kesäpäivänä jääkylmä raparperikeitto maistuu ihanalta. Huomioi kuitenkin ehdottomasti tämä: älä tarjoile tätä keittoa lapsille, koska viiniä ei keitetä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g raparperinvarsia
- 8 dl vettä
- 3 ¾ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- ½ dl suikaloituja mintunlehtiä
- 1 dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, lisää se sekä mintunlehdet kattilaan.
2. Suikaloi raparperi. Siivilöi kiehuva liemi raparperin päälle.
3. Lisää viini ja laita keitto kylmenemään. Tarjoile jääkylmänä. HUOM! Älä tarjoile tätä raparperikeittoa lapsille, sillä viiniä ei keitetä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje