Raparperikeitto
Julkaistu
Kuumana kesäpäivänä jääkylmä raparperikeitto maistuu ihanalta. Huomioi kuitenkin ehdottomasti tämä: älä tarjoile tätä keittoa lapsille, koska viiniä ei keitetä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g raparperinvarsia
- 8 dl vettä
- 3 ¾ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- ½ dl suikaloituja mintunlehtiä
- 1 dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, lisää se sekä mintunlehdet kattilaan.
2. Suikaloi raparperi. Siivilöi kiehuva liemi raparperin päälle.
3. Lisää viini ja laita keitto kylmenemään. Tarjoile jääkylmänä. HUOM! Älä tarjoile tätä raparperikeittoa lapsille, sillä viiniä ei keitetä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki