Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-appelsiinihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 400 g raparperia, paloina
  • 2 appelsiinia
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl hienonnettua mantelia
  • 9 liivatelehteä
  • kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista mehu. Keitä raparperi, appelsiinimehu ja appelsiininkuori. Lisää sokeri, keitä hiljalleen 30 minuuttia kunnes massa sitkistyy hieman. Anna jäähtyä.

2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, kääntele mukaan raparperi ja mantelit.

4. Sekoita liivate mukaan ohuena norona. Kaada hyydyke vedellä huuhdeltuun vuokaan, laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

5. Kumoa vadille. Ripottele päälle kookosta, koristele appelsiiniviipalein.

Lisää aiheesta:

RaparperihyydykeRaparperia mantelipedilläRaparperihyytelö paahdetuilla manteleillaAppelsiini-suklaahyydykeSeljankukkajäädykeAppelsiinifromage
HyydykeKananmunatonGluteenitonKevään juhlatJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Klassinen jälkiruoka, josta kaikki pitävät! Hienossa hyydykkeessä on vanhanajan tunnelmaa. Hyydyke pitää valmistella hyvissä ajoin, eikä sitä tarvitse sulattaa ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke