Raparperi-appelsiinihyydyke
Klassinen jälkiruoka, josta kaikki pitävät! Hienossa hyydykkeessä on vanhanajan tunnelmaa. Hyydyke pitää valmistella hyvissä ajoin, eikä sitä tarvitse sulattaa ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 400 g raparperia, paloina
- 2 appelsiinia
- 3 dl kidesokeria
- 4 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl hienonnettua mantelia
- 9 liivatelehteä
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista mehu. Keitä raparperi, appelsiinimehu ja appelsiininkuori. Lisää sokeri, keitä hiljalleen 30 minuuttia kunnes massa sitkistyy hieman. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, kääntele mukaan raparperi ja mantelit.
4. Sekoita liivate mukaan ohuena norona. Kaada hyydyke vedellä huuhdeltuun vuokaan, laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
5. Kumoa vadille. Ripottele päälle kookosta, koristele appelsiiniviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti