Raparperi-appelsiinihyydyke

Klassinen jälkiruoka, josta kaikki pitävät! Hienossa hyydykkeessä on vanhanajan tunnelmaa. Hyydyke pitää valmistella hyvissä ajoin, eikä sitä tarvitse sulattaa ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Kahdeksalle

  • 400 g raparperia, paloina
  • 2 appelsiinia
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl hienonnettua mantelia
  • 9 liivatelehteä
  • kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista mehu. Keitä raparperi, appelsiinimehu ja appelsiininkuori. Lisää sokeri, keitä hiljalleen 30 minuuttia kunnes massa sitkistyy hieman. Anna jäähtyä.

2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, kääntele mukaan raparperi ja mantelit.

4. Sekoita liivate mukaan ohuena norona. Kaada hyydyke vedellä huuhdeltuun vuokaan, laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

5. Kumoa vadille. Ripottele päälle kookosta, koristele appelsiiniviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.