Raparperihyytelö paahdetuilla manteleilla

Vanha klassikko.

Kahdeksalle

  • 1-1 ½ kg ohuita, viipaloituja raparpereja
  • 1 ½ l vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 20 liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Keitä raparperia ja sokeria sekä vettä 10-15 minuuttia. Kaada siiviläliinaan ja anna valua.

2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

3. Kuumenna raparperimehu, mausta sitruunalla. Poimi liivatteet vedestä ja sulata kuumassa mehussa. Ota kattila liedeltä ja sekoittele välillä kunnes se paksuuntuu.

4. Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan ja laita jääkaappiin yön yli.

5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyytelö. Laita se heti jääkaappiin rauhoittumaan.

6. Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa, koristele hyytelö. Tarjoile kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja