Appelsiini-suklaahyydyke
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662876/landscape16_9/515/290/9ed4b9693b75378adf3ce41d575e0c3a/kj/1004745-5913.jpg)
Tämän jälkiruoan voit valmistella etukäteen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 3 appelsiinia
- 100 g hienonnettua tummaa suklaata
- 6 liivatelehteä
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 viipaloitu appelsiini
- 25 g raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Kuori, viipaloi ja paloittele appelsiinit. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vanilja. Kääntele mukaan appelsiinit ja suklaarouhe.
3. Vatkaa kerma ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi molemmat omissa kulhoissaan. Purista liivatteista vesi pois, sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.
4. Kääntele kerma ja valkuaisvaahto taikinaan. Kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita kylmään vähintään 3 tunniksi.
5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyydyke vadille. Laita heti jääkaappiin jotta pinta hyytyy. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka