Appelsiini-suklaahyydyke

Tämän jälkiruoan voit valmistella etukäteen.

Kahdeksalle

  • 3 appelsiinia
  • 100 g hienonnettua tummaa suklaata
  • 6 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 viipaloitu appelsiini
  • 25 g raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paloittele appelsiinit. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vanilja. Kääntele mukaan appelsiinit ja suklaarouhe.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi molemmat omissa kulhoissaan. Purista liivatteista vesi pois, sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.

4. Kääntele kerma ja valkuaisvaahto taikinaan. Kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita kylmään vähintään 3 tunniksi.

5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyydyke vadille. Laita heti jääkaappiin jotta pinta hyytyy. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.