Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiini-suklaahyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän jälkiruoan voit valmistella etukäteen.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 3 appelsiinia
  • 100 g hienonnettua tummaa suklaata
  • 6 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 viipaloitu appelsiini
  • 25 g raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paloittele appelsiinit. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vanilja. Kääntele mukaan appelsiinit ja suklaarouhe.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi molemmat omissa kulhoissaan. Purista liivatteista vesi pois, sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.

4. Kääntele kerma ja valkuaisvaahto taikinaan. Kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita kylmään vähintään 3 tunniksi.

5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyydyke vadille. Laita heti jääkaappiin jotta pinta hyytyy. Koristele.

Lisää aiheesta:

Mustikkamousse makeiden lastujen keraMansikkajäädyke mansikkakastikkeellaKakkuvohvelitSuklaavanukasRaparperi-appelsiinihyydykeMansikkahyydyke
HyydykeGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke