Raparperihyydyke
Kesäjälkiruokaa parhaimmillaan! Tämä jälkiruoka saa mielellään levätä ja jähmettyä pari tuntia jääkaapissa, joten valmistele se etukäteen ja anna jähmettyä tarjoiluun saakka.
Kahdeksalle
- 500 g raparperia viipaleina
- 3 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 6 dl kuohukermaa
- 10 liivatelehteä
- 1 dl manteleita, hienonnettuina
- mantelilastuja
- mantelikeksejä
Valmistusohje
1. Keitä raparperia ja sokeria miedolla lämmöllä, kunnes koostumus on marmeladimainen. Säästä muutama raparperinpala koristeluun. Anna jäähtyä, lisää sitruuna.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kovaksi. Kääntele mukaan raparperi ja hienonnettu manteli. Lisää liivate samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada kulhoon, laita jääkaappiin.
4. Koristele raparperilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja mantelikekseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka