Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 500 g raparperia viipaleina
  • 3 dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 6 dl kuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • 1 dl manteleita, hienonnettuina
  • mantelilastuja
  • mantelikeksejä

Valmistusohje

1. Keitä raparperia ja sokeria miedolla lämmöllä, kunnes koostumus on marmeladimainen. Säästä muutama raparperinpala koristeluun. Anna jäähtyä, lisää sitruuna.

2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi. Kääntele mukaan raparperi ja hienonnettu manteli. Lisää liivate samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada kulhoon, laita jääkaappiin.

4. Koristele raparperilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja mantelikekseillä.

Kesäjälkiruokaa parhaimmillaan! Tämä jälkiruoka saa mielellään levätä ja jähmettyä pari tuntia jääkaapissa, joten valmistele se etukäteen ja anna jähmettyä tarjoiluun saakka.

Lisää aiheesta:

Raparperia mantelipedilläRaparperihyytelö paahdetuilla manteleillaSeljankukkajäädykeVadelmaswirlRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetRaparperi-appelsiinihyydyke
HyydykeKevään juhlatJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke