Appelsiinifromage

Fromage - joka ranskan kielessä tarkoittaa juustoa - on ehkä vähän juuston näköistä, mutta onkin tässä tapauksessa aromikas jälkiruokahyydyke.

Kahdeksalle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 munaa eroteltuina
  • 5 rkl sokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 appelsiinin kuori/
  • 1 appelsiinin mehu
  • rypsiöljyä vuokaan

Koristeeksi

  • appelsiineja ja viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja eri kulhossa myös valkuaiset vaahdoksi. Vispaa erillään keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Pane liivatelehdet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liosta ja sulata varovasti omassa nesteessään miedolla lämmöllä.

2. Sekoita yhden appelsiinin mehu ja kahden appelsiinin raastettu kuori keltuaisvaahtoon, lisää sen jälkeen jäähtynyt liivateliuos sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto.

3. Voitele reikävuoka ohuelti öljyllä ja kaada fromageseos siihen. Peitä vuoka hyvin kelmulla, etteivät muut hajut/maut tartu siihen. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja koristele fromage-hyydyke appelsiinifileillä ja rypäleillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!