Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinifromage

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fromage - joka ranskan kielessä tarkoittaa juustoa - on ehkä vähän juuston näköistä, mutta onkin tässä tapauksessa aromikas jälkiruokahyydyke.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 munaa eroteltuina
  • 5 rkl sokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 appelsiinin kuori/
  • 1 appelsiinin mehu
  • rypsiöljyä vuokaan

Koristeeksi

  • appelsiineja ja viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja eri kulhossa myös valkuaiset vaahdoksi. Vispaa erillään keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Pane liivatelehdet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liosta ja sulata varovasti omassa nesteessään miedolla lämmöllä.

2. Sekoita yhden appelsiinin mehu ja kahden appelsiinin raastettu kuori keltuaisvaahtoon, lisää sen jälkeen jäähtynyt liivateliuos sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto.

3. Voitele reikävuoka ohuelti öljyllä ja kaada fromageseos siihen. Peitä vuoka hyvin kelmulla, etteivät muut hajut/maut tartu siihen. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja koristele fromage-hyydyke appelsiinifileillä ja rypäleillä.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeAppelsiini-suklaahyydykeVadelmahyydykeRaparperi-appelsiinihyydykeMansikkahyydykeAppelsiinihyydyke
HyydykeMakeat leivonnaisetGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke