Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 4 annosta

Hyydyke

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • 1 tl raastettua limetinkuorta

Koristeluun

  • viinirypäleitä
  • mansikoita
  • ananaskirsikoita
  • limetin kuorta
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Raasta limetinkuori ja purista mehu. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi ja sulata ne sitten limettimehutilkassa miedolla lämmöllä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita limetinkuoriraaste ja mehu muna-sokerivaahtoon. Lisää myös sulaneet liivatelehdet. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon. Kaada hyydykemassa vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi.

3. Kumoa valmiit hyydykeannokset jälkiruokalautasille ja koristele. Siivilöi annosten pinnalle kaakaojauhetta.

Nykyisin moniin jälkiruokaherkkuihin voi käyttää puolivalmisteita, mutta välillä on hauska näyttää taitonsa ja valmistaa kaikki alusta asti itse. Tämä raikkaan kirpeä jälkiruoka puuteroidaan kevyesti kaakaojauheella.

Lisää aiheesta:

Mascarponetorttu passionhedelmähyytelön keraLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraPähkinäparfait kahden kastikkeen keraVadelmahyydykeAppelsiinifromageAppelsiinihyydyke
HyydykeGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke