Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke
Nykyisin moniin jälkiruokaherkkuihin voi käyttää puolivalmisteita, mutta välillä on hauska näyttää taitonsa ja valmistaa kaikki alusta asti itse. Tämä raikkaan kirpeä jälkiruoka puuteroidaan kevyesti kaakaojauheella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Hyydyke
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 4 liivatelehteä
- 2 munaa
- ½ dl vastapuristettua limettimehua
- 1 tl raastettua limetinkuorta
Koristeluun
- viinirypäleitä
- mansikoita
- ananaskirsikoita
- limetin kuorta
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Raasta limetinkuori ja purista mehu. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi ja sulata ne sitten limettimehutilkassa miedolla lämmöllä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita limetinkuoriraaste ja mehu muna-sokerivaahtoon. Lisää myös sulaneet liivatelehdet. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon. Kaada hyydykemassa vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi.
3. Kumoa valmiit hyydykeannokset jälkiruokalautasille ja koristele. Siivilöi annosten pinnalle kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras