Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

Nykyisin moniin jälkiruokaherkkuihin voi käyttää puolivalmisteita, mutta välillä on hauska näyttää taitonsa ja valmistaa kaikki alusta asti itse. Tämä raikkaan kirpeä jälkiruoka puuteroidaan kevyesti kaakaojauheella.

Ainekset

  • 4 annosta

Hyydyke

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • 1 tl raastettua limetinkuorta

Koristeluun

  • viinirypäleitä
  • mansikoita
  • ananaskirsikoita
  • limetin kuorta
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Raasta limetinkuori ja purista mehu. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi ja sulata ne sitten limettimehutilkassa miedolla lämmöllä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita limetinkuoriraaste ja mehu muna-sokerivaahtoon. Lisää myös sulaneet liivatelehdet. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon. Kaada hyydykemassa vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi.

3. Kumoa valmiit hyydykeannokset jälkiruokalautasille ja koristele. Siivilöi annosten pinnalle kaakaojauhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!